Zijn december babys slimmer

december baby

Wanneer je mij op de vrouw af zou vragen of december babys slimmer zijn dan pakweg mei babys dan zou ik gaan lachen en zeggen:
Hoe kan je geboortemaand nu invloed hebben op je intelligentie?

Daarmee zou ik veel astrologen op mijn dak krijgen: immers zijn vinden dat de stand van sterren en maan in bepaalde periodes een grote invloed uitoefenen op wie we zijn als mens in haar totaliteit

Dat geloven vindt ik eigenlijk minder lastig dan geloven dat de periode waarin je geboren bent iets zegt over je mate van intelligentie.
Hoe intelligentie een mens is, is immers van ontzettend veel factoren afhankelijk. En dan heb ik het niet alleen over het IQ, maar ook over de mogelijkheden je intelligentie ook te ontwikkelen. De kinderen die nu in Jemen doodhongeren, krijgen beroerd weinig kansen hun IQ te ontwikkelen om maar eens een heel naar voorbeeld te noemen.

Toch ja…ik geef toe dat het heel flauw is, was ik als December baby natuurlijk wel een beetje nieuwsgierig of ik nu toch inderdaad veel slimmer zou zijn dan mijn twee zusjes die in de zomer zijn geboren.
Je weet maar nooit…

Alle gekheid op een stokje, een mens moet ook openstaan voor nieuwe inzichten en ondertussen was ik wel nieuwsgierig geworden hoe nu wetenschappelijk vast gesteld zou kunnen worden dat kinderen die in de ene periode geboren worden echt slimmer zijn dan kinderen die in een andere periode op de wereld komen.

Het antwoord is helaas nee, dat heeft het niet….Wat verschil maakt is hoe oud je bent als je als kleuter instroomt in groep 1 en hoe oud je klasgenootjes dan zijn.  Dat kunnen we ons prima voorstellen. Wanneer je kind in december 4 jaar is geworden en naar groep 1 gaat, waar een heleboel kinderen inzitten die al een half jaar naar school gaan, loopt jouw december baby beslist enigszins achter de feiten aan te hobbelen. Wanneer na de zomer vakantie die kinderen naar groep 2 doorstromen, is jouw december kleuter ineens een van de oudsten van de klas. Een voorsprong die december babys een schoolleven lang blijft behouden….

Bron: zelfmaakideetjes

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *