Oma reist de wereld rond

oma

We zijn globetrotters, ik heb mijn gezin ‘all over the world’. De oudste is gesettled in het altijd warme Thailand, de middelste geniet van de Noorse kou en de jongste woont (nog) in Nederland. En ondergetekende is erg gelukkig in Spanje. Lang leve videobellen, het is dan nét of we samen aan tafel zitten te babbelen! Yolande de Best schreef ook over mij in haar boek Opa & Oma 2.0

Eind februari werd ik binnen een etmaal drie keer oma , en dat terwijl ik vakantie vierde op Bali! Alle kindjes meldden zich ruim voor de uitgerekende datum. Met  Vera sprak ik af dat ik op de luchthaven van Valencia mijn koffer met zomerkleding zou verruilen voor handbagage met winters spul om direct door te vliegen naar Nederland.

Eenmaal daar kon ik mijn ogen niet afhouden van de twee piepkleine jongetjes, Liam en Jack. Ik bleef ruim een week en reed dagelijks met Vera naar het ziekenhuis. Als bonus brachten ‘grote broer’ Benjamin (2) en ik veel tijd samen door. Boodschapjes doen, spelen, eten en het bedritueel. Je kunt een oma niet méér in de watten leggen!

Via Whatsapp zie ik de kereltjes groeien en bolle wangetjes krijgen. Ik krijg videootjes waarin ze lachen of zich voor het eerst omrollen. En dat niet alleen van Liam en Jack, maar natuurlijk ook van de kleine Alexander in Noorwegen! Met zoon Maarten sprak ik af dat ik met de doop naar Noorwegen zou komen. Dat is daar een grote happening en aan ‘gewone’ kraamvisite doen ze niet zo.

Donderdag ga ik dus op pad met een koffertje vol cadeautjes én een mooie jurk voor het doopfeest. Gisteren belde ik nog met Maarten. Waar zou ik kleindochter Mila (bijna 6) blij mee maken? Verkleedkleren, knutselspullen, een spelletje…? De kleine meid wil niks van dit alles, maar kijkt reikhalzend uit naar samen met oma een ijsje eten. Dat gaan we doen! We stappen op de bus naar Sarpsborg en gaan met z’n tweetjes een middag aan de zwier. Niet alleen Mila kijkt hier reikhalzend naar uit!

oma

En in oktober? Dan ga ik fijn drie weken naar Thailand! Eens kijken hoe lang Nathan (7) is geworden. Zijn liefste wens is net zo groot als papa te worden, daarom eet hij braaf al zijn groente. Ook hier komen ijsjes aan de orde als we naar ‘t strand gaan en ik de kleine Mali (2) in mijn armen kan sluiten. Ik ben een gezegend mens…

Lees ook Single mum

4 antwoorden
 1. kaat krabbelt zegt:

  Oma heeft het goed bekeken !
  Niks achter de geraniums maar lekker van land naar land om de mooie kleinkinderen te zien.
  Al kan ik me voorstellen dat je ze ook wel moet missen.

  Beantwoorden
  • Margaret van Oers zegt:

   Ha Kaat, inderdaad geen geraniums voor mij! Ik ben ongelofelijk blij met alle videobel-opties. Zo krijg ik toch veel mee van alle (klein)kinders 🙂 Het is grappig dat Benjamin (2) vindt dat ik er dan ook gewoon ben. De telefoon krijgt een kus en hij maakt ‘soep’ voor me in zijn keukentje. Maar… live is het fijnst!

   Beantwoorden
 2. Mama Jezz zegt:

  Knap hoe je het allemaal doet!
  En ik vind al dat mijn ouders ver weg wonen met 1,5 uur rijden.
  Maar na het lezen van jouw verhaal valt dat beat mee 😉

  Beantwoorden
  • Margaret van Oers zegt:

   Noorwegen en zeker Thailand zijn nogal ver weg, maar naar Nederland zit ik maar 2 uur en 10 minuten in het vliegtuig! Toen ik om 2 uur ‘s middags hoorde dat het water van mijn dochter gebroken was, zat ik om 5 uur in het vliegtuig en was ‘s avonds de eerste die mijn kleinzoon in de armen hield 💕 Morgen naar Noorwegen, ik kijk er naar uit!

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *