de moeder van de duizendpoot en de kerst

moeder van de duizendpoot

Ken je het versje van de moeder van de duizendpoot?

Vast wel, die moeder is ontevreden omdat haar kind in de sloot is gegeleden. Dat hem dat een flinke buil oplevert, dat vindt ze niet zo’n probleem. Maar die duizend sokjes die nu weer gewassen moeten worden, die zitten haar dwars…

ik begrijp die moeder

Ik begrijp die moeder helemaal. Nog een extra machine was, terwijl je al twee machines achterloopt omdat….
Nou ja omdat er zoveel moest gebeuren. Het is net Sint geweest, Kerst staat voor de deur te springen en ondertussen gaat het gewone leven (dat van die wasmachines) ook gewoon door.

Jarenlang heb ik gedacht dat die tussen-sint-en-kerst-stress te wijten was aan het feit dat ik moeder was. Herstel: ik ben nog steeds moeder, maar mijn kinderen wassen hun eigen was. Of ze doen het niet, mogen ze helemaal zelf weten.

Ik hoef geen kerstkleren meer voor ze te kopen, geen lekkere dingen voor het kerstdiner/kerstonbijt klaar te maken. Ik hoef niet meer naar de o zo goed bedoelde, maar redelijk ramp-zalige kerstuitvoering te kijken..Deze duizendpoot moeder heeft dat allemaal al gedaan.

Ik denk dat nu menig moeder met jonge kinderen zucht…klinkt geweldig he, wat een me-time

Ik ben nog steeds de moeder van de duizendpoot

Nou lieve moeders, vergeet het maar. Ik ben nog steeds die moeder van de duizendpoot. Het ligt niet aan de kinderen dat die tijd tussen 5 en 24 december zo hectisch is! We doen het helemaal zelf.

Echt waar, ik ren me suf! Hier zijn de kerststerren in de aanbieding (waarom worden die tegen kerst euro’s duurder dan normaal?) En waarom wil iedereen mij nog spreken voor de 20ste? Ik moet nog even naar de tuin: groen knippen voor de kerstkrans. En over tuin gesproken, aanstaande zaterdag heb ik nergens tijd voor: dan sta ik de hele dag op de kerstmarkt..kom me daar maar opzoeken.

wacht even….

Zucht, dom…
Ik ga een kop koffie zetten. Die ga ik opdrinken terwijl ik naar buiten staar.
Weet je: die sokjes kunnen best nog een dagje in de wasmand blijven liggen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *