Anti abortus demonstraties: misbruik van een mooi recht

abortus

Vrijheid

Het was al eerder in het nieuws, eind vorig jaar geloof ik, maar nu haalde het opnieuw de krantenkoppen. Demonstraties bij de ingang van abortusklinieken. Demonstraties die duidelijk tot doel hebben vrouwen die een abortus willen ondergaan tegen te houden. (Zie citaat)

 “Ik en mijn man wilden doorlopen, maar ze probeerden ons echt tegen te houden.” Ook de uitleg dat het niet om een vrijwillige abortus ging, was geen reden voor de demonstranten om te stoppen: “Daar trok ze zich niks van aan.”
Bron RTV Utrecht.

Ik ben pro abortus.

Ik vind dat iedere vrouw die – om welke reden dan ook – zich zelf niet succesvol die onmogelijke zware taak van moeder zijn ziet goed volbrengen, het recht heeft op dat moment van het moederschap af te zien.

Het kan goed zijn dat jij het nu volledig met mij oneens bent. Dat mag! Sterker nog, ik zal tot mijn dood jouw recht om het met mij oneens te zijn verdedigen. Dat is mijn levensmotto.

Wanneer jij het niet met me eens bent…

Als jij vindt dat – om welke reden dan ook – abortus niet kan dan mag je dat luidkeels laten horen. Dat is je democratisch grondrecht. Een recht waar we niet trots genoeg op kunnen zijn. Ik maak geen grapje. Het recht op vrije meningsuiting is een recht waarvoor mensen bereid zijn te sterven.

Maar mag je dat geluid ook laten horen voor de ingang van de abortuskliniek? Mag je vrouwen die daar naar binnen gaan persoonlijk aanspreken ???
Is dat nog vrije meningsuiting? Of is het wat anders?

abortus

De vraag stellen is haar beantwoorden. Het is wat anders. Dit is pure intimidatie. Het is proberen met – verbaal – geweld een ander te laten doen, wat volgens jou het juiste is.

En dat doe je dan bij vrouwen die zich in een heel kwetsbare positie bevinden.
Ik vind het een schande. Ik vind het misbruik maken van ons prachtige recht op vrijheid van meningsuiting

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *