Hoe muzikaal ben je

muzikaal

Muziek op schoot: Hoe muzikaal ben je?

”Mijn kind kan enorm van muziek genieten en begint meteen te bewegen op muziek en in zijn handjes te klappen! Daarom wil ik graag Muziek op Schoot met hem komen doen, maar zelf ben ik helemaal niet muzikaal. Ik hou wel heel erg van muziek”
Een citaat uit één van de vele mailtjes die bij me binnenkomen.

Om op het eerste deel van de mail terug te komen: Al heel jong – meestal nog in de buik- merken ouders dat hun kind positief reageert op muziek. Soms ontdekken ze al heel vroeg van welke soort klanken of muziek hun kind houdt. Ik weet zelf nog heel goed dat ik tijdens mijn eerste zwangerschap niet zozeer anders ging eten, maar wel andere muziek ging luisteren. Je kind luistert in de laatste 3 maanden vrolijk met je mee. En zo begint al heel vroeg het genieten van muziek.

Wel en niet muzikaal?

Dat brengt me bij het tweede deel van dit blog: Deze moeder beweert tegelijk wél en níet muzikaal te zijn. Iemand die heel mooi viool kan spelen, laat zijn muzikaliteit horen via het strijken van de snaren en kan zijn muzikaliteit ook aan anderen laten horen. Maar muzikaal zijn voor mij is dat je vooral kunt genieten van muziek. Dat je er blij van wordt, gaat dansen of relaxen. Of dat je je tranen kunt laten gaan of heerlijk weg kunt dromen… Ook die violist geniet van de muziek, anders kan hij jou niet de rillingen over je lijf bezorgen met zijn mooie spel.

Als muziek iets met je doet, dan noem ik dat muzikaliteit.
Kinderen worden allemaal geboren met een muzikaal gevoel. De kunst als opvoeder is om dit vast te houden en veel met je kind te zingen, fijne muziek te luisteren, samen te dansen: gewoon samen te genieten van muziek. Dan kan ook jouw kind blij worden van muziek, erop dansen of relaxen, tranen de vrije loop laten gaan of heerlijk wegdromen…

Link naar een fijn stukje muziek om te luisteren:

Ook héél geschikt om op schoot bij paardje te rijden  Als je met het hard en zacht in de muziek mee gaat in je beweging kan het erg spannend worden..! Bij het rustige stukje een lekkere knuffel en daarna ga je weer!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *