Femkes verhaaltje 4

femke

Een slim plannetje : Zwemmen!

Ineke Kraijo: Femke’s verhaaltjes

Mijn broer heeft een heleboel geleerd op school. Hij kent alle dagen van de week al. Hij weet dat hij op maandag twee keer naar school moet en dan ’s middags naar zwemles. Ik ken de dagen van de week nog niet, maar ik weet toch heel goed wanneer ik ga zwemmen. Als mevrouw Wilma komt om mama te helpen met het huis poetsen! Altijd als zij komt, gaan mama en ik naar het zwembad. Ik vind zwemmen heel leuk en ik kanhet ook goed. Lekker spetteren, onder water zwemmen, van de grote glijbaan en natuurlijk mama nat gieten. Dat vind ik het allerleukste!

Gisteren kwam mevrouw Wilma weer. Zij was de kamer aan het stofzuigen en ik hielp mee. Ik veegde met mijn eigen bezempje alle duploblokken netjes onder de bank, zodat mama ze niet meer zag.
Toen gingen mama en ik zwemmen, maar het was veel te kort, want we moesten al snel weer weg om mijn grote broer van school halen. Jammer! Ik wilde nog veel langer willen blijven. Maar mama zei dat ik de hele week moest wachten, tot mevrouw Wilma weer kwam.

’s Middags speelde ik met mijn broer in de zandbak en we kregen van mama een lekkere rijstwafel. Rijstwafels kruimelen heel erg, daarom zei mama dat we hem maar buiten op moesten eten. Opeens kreeg ik een slim plannetje. Ik liep met mijn emmertje naar de keuken en kiepte al het zand eruit, op de net schone vloer. Daarna maakte ik heel veel kruimels met de rijstwafel. “Kijk eens mama,” riep ik. “Nu moet mevrouw Wilma komen stofzuigen. Gaan wij dan weer zwemmen?”
Maar mevrouw Wilma kwam niet. Mama veegde zelf het zand en de kruimels weg en we gingen helemaal niet zwemmen. Flauw hè. Ik vond het juist zo slim van mezelf.

lees ook : Femkes verhaaltje deel 5

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *