Kleuterspelletjes: buiten en binnen en zonder pc.

kleuterspelletjes

Over met kleuters spelen en kleuterspelletjes

Kleuters kunnen zich al heel goed zelf vermaken, maar ze vinden het wel fijn als jij met ze speelt.
Dan voelen ze zich reuze groot en stoer. Is het je wel eens opgevallen, dat kleuters met grote broer-of-zus vaak een streepje voor hebben, bij andere kleuters?
Als je daar gaat spelen, dan heb je een kansje, dat dat grote kindje mee komt spelen…

Oud als ik inmiddels ben, weet ik nog hoe geweldig ik het vond als de grote broer en zus van mijn buurmeisje zich verwaardigden even mee te doen, met kleuterspelletjes als Annemaria Koekoek en wie loopt daar over het glazen bruggetje!

Ik weet niet hoe het met jullie is lieve mede-moeders, maar hoewel ik over veel fantasie beschik, vind ik het toch altijd lastig om mee te gaan in het fantasiespel van kleuters. Natuurlijk neem ik een heerlijk kopje thee uit het plastic serviesje aan. En ik lust ook best een bordje heksensoep, klaargemaakt in een emmer in de tuin. Maar dan houdt het een beetje op.

Dus als ik met kinderen ga spelen, maak ik graag gebruik van oude bestaande (kleuter)spelletjes.
En denk nu maar niet dat de kinderen dat saai en ouderwets vinden. Integendeel. Wat is er bijvoorbeeld mis met verstoppertje door het hele huis? Helemaal niks ! En natuurlijk met “vrij voor de hele buut!”, dat wil zeggen het laatste kind dat nog niet gevonden is, moet ongezien de aftikplaats bereiken. En kan dan iedereen vrij tikken.
Je begrijpt dat je er als ouder voor zorgt dat dat minstens 3 x gebeurt, wanneer jij de zoeker bent..

Verstoppertje is zowel binnen als buiten leuk. Een binnen spel wat kleuters ook machtig interessat vinden is : “wat is er weg?” Dat gaat als volgt: een kindje gaat even op de gang staan. Jij legt een aantal voorwerpen op een blad. Het kindje komt binnen, mag 10 tellen ( laat de andere kinderen tellen) naar de voorwerpen kijken, dan gaat er een doek overheen.
Kindje weer de gang op.
Jij haalt een voorwerp weg. Het kindje komt terug en moet in 10 tellen raden wat er weg is.
Je zal merken dat kleuters dat verschrikkelijk leuk vinden! ( en haha dit is een kleuterspelletje dat volwassenen heel moeilijk vinden!)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *