Hoeveel slaap heeft een 6 jarige nodig?

6 jarige slaap

Hoeveel slaap heeft mijn 6 jarige nodig, vragen veel ouders zich af

Wanneer je deze vraag aan je kind stelt, dan zal je kind je uitleggen dat hij/zij helemaal geen slaap nodig heeft en dat jij als ouder daar overdreven streng in bent, dat he-le-maal niemand in de klas zo idioot vroeg moet gaan slapen…..

en het lijkt erop dat je kind gelijk heeft: kinderen lijken zelden moe en zijn in ieder geval nooit te moe om nog even tv te kijken, ( dat programma dat de heel wereld wel mag zien, alleen hij niet…)

Laat je niet in de maling nemen! Je 6 jarige heeft gemiddeld nog zo’n 11 uur slaap per dag nodig.
en dat is best veel. Natuurlijk, het gaat om gemiddelden, er zullen beslist kinderen zijn die met wat minder slaap toe kunnen. Toch is het goed om die elf uur in je achterhoofd te houden. Dan heb je een “eikpunt”.Slaapt jouw kind van 6 elke dag 8 uur? Dan is dat gewoon te weinig!

Waar merk je aan dat je 6 jarige te weinig slaapt?

Natuurlijk merk je dat ’s morgens. Krijg je je kind z’n bed niet uit? Wees er dan zeker van dat hij de avond daarvoor te laat naar bed is gegaan. Nu kan het zijn dat jij zelf ook niet direct een ochtend mens bent, en dat je het heel gewoon vind dat je kind ’s morgens een “slow starter is”.
Dat is het niet! Een kind dat in de ochtend totaal niet op gang kan komen, heeft te weinig geslapen.

Wat kan je eraan doen als je kind te laat naar bed gaat.

Wanneer je het idee hebt dat je kind wel wat meer slaap kan gebruiken, dan  is het niet slim om hem gelijk maar een uur vroeger in z’n bed te stoppen. Dat geeft alleen maar ruzie en dat is zeker niet goed voor de slaap!
Begin met een kwartiertje eerder naar bed, hou dat een week vol, kijk wat er gebeurt. Helpt het niet echt? Dan de volgende week nog een kwartiertje eerder. Net zo lang tot je het juiste aantal uren hebt gevonden!

Lees veder Mijn kind: de basisschool Negen tips voor tien minuten gesprek

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *