Deze kerstmarkten moet je écht eens bezocht hebben

,
Deze kerstmarkten moet je écht eens bezocht hebben

De wintermaanden brengen een bijzondere sfeer met zich mee. Met een beetje geluk is het land bedekt onder een deken van sneeuw en brengen de kerstlichtjes sfeer en licht in de donkere periode. Langzaamaan wordt er steeds meer uitgekeken naar de kerstperiode en doen landen hier op hun eigen manier wat mee. Een veelvoorkomende traditie van over de hele wereld zijn kerstmarkten. Deze zijn in veel landen te vinden, vooral in Europa. Als je eens een echte kerst wilt meemaken, moet je deze kerstmarkten echt een keer bezocht hebben.

Gent

De kerstmarkten in Gent is gelegen in hartje België en een van de bekendste en mooiste kerstmarkten van Europa. De stad is sowieso al erg bijzonder, door de middeleeuwse architectuur die er te bewonderen is. Deze omgeving maakt de kerstmarkt dus nog veel bijzonderder. De stad verandert door alle lichtjes en versiering in een echt winterwonderland. Zowel langs de straten als langs de grachten wordt verlichting opgehangen, waardoor het ‘s avonds alleen maar gezelliger is om een wandeling door de stad te maken. Op deze kerstmarkt vind je allerlei kraampjes met verschillende, unieke artikelen. Het is dan ook de perfecte plek om voor kerstcadeaus te winkelen. Er zijn namelijk allerlei handgemaakte cadeaus, en om bij te komen van het shoppen kun je even stoppen voor een glaasje glühwein en een typisch Belgische, warme wafel.

Keulen

De kerstmarkten in Duitsland zijn misschien wel het meest populair van allemaal, maar dat is zeker niet zonder reden. Deze staan namelijk bekend om de sfeer, maar ook om de traditie en het vakmanschap dat terug is te zien bij de vele kraampjes. Vooral de kerstmarkt is perfect als je een aantal dagen een bezoekje aan de stad brengt. Hier staan namelijk verschillende kerstmarkten, verspreid over de stad. Hier ben je dus zeker niet snel uitgekeken. Als je houdt van mooie architectuur, zul je zeker eens een bezoekje moeten brengen aan de kerstmarkt met uitzicht op de kathedraal of op de Dom. Ga op zoek naar unieke kerstcadeaus en geniet van een traditionele Bratwurst terwijl je luistert naar de vrolijke en nostalgische kerstmuziek.

Londen

Pas als je een keer in Londen bent geweest rond de feestdagen, heb je echt kunnen proeven van de kerstsfeer. De stad, met name warenhuizen, is prachtig versierd met mooie kerstlichtjes waardoor je je ogen uitkijkt. Dit is dan ook een werkelijk kerstparadijs in de winter. Al vroeg wordt de kerst omgetoverd en krijg je een voorproefje van 25 december. In deze bruisende stad zijn verschillende kerstkraampjes te bewonderen. Bezoek de bekendste kerstmarkt in Londen, namelijk het Winter Wonderland in Hyde Park. Ben je op 1 december in Londen? Dan is er namelijk een speciale ceremonie en wordt een kerstboom van 20 meter hoog aangestoken. Vanaf die dag begint kerst in Londen écht en kun je luisteren naar de kerstkoren en rondlopen door de prachtig verlichte stad.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *