Van 2 jaar naar 4 jaar, de ontwikkeling van je peuter

de ontwikkeling van je peuter

De ontwikkeling van je peuter per kwartaal beschreven

De komende twee jaar zal je kind een stormachtige ontwikkeling doormaken.
Je kunt het je waarschijnlijk nog niet voorstellen, maar over 2 jaar praat je kind als de beste. Kan hij lopen en fietsen en rennen en dansen.  Kan hij helemaal zelfstandig eten en helemaal zelfstandig naar de wc.

Lees en geniet van de ontwikkeling van je peuter

de ontwikkeling van je peuter

de ontwikkeling van je peuter

Emotionele ontwikkeling: emoties van je peuter

Een peuter van deze leeftijd draagt het hart op de tong, en in zijn stem, vuisten, stampende voeten en krokodillentranen. Je hoeft maar weinig te raden naar de gevoelens van een 2 jaar oud mensenkind. Het uiten van emoties is gezond. Ook als het geen positieve emoties zijn, maar voel je niet geroepen elke traan onmiddellijk te drogen! Laat je kind gerust weten dat het helemaal normaal is, dat je soms even niet gelukkig bent. Dat is gewoon een deel van het leven van alledag. Altijd troosten, alles voor je kindje in orde maken. Het geeft je peuter een heel verkeerde boodschap: namelijk dat het fout is om soms verdrietig of boos te zijn. Altijd alle problemen van je peuter willen oplossen, ontneemt je peuter ook de kans om zelf zijn problemen op te lossen.

Wat kun je wel doen?

Je kunt je peuter leren z’n emoties te benoemen: “ben je zo boos omdat we vandaag geen eendjes gaan voeren?” Wat je ook kan doen is je kind  vertellen dat jij dezelfde emotie hebt. “Je bent verdrietig omdat oma weggaat hè, mama vind het ook heel jammer.” Als je kind schreeuwt of slaat omdat het boos is, laat het dan andere manieren zien om z’n boosheid te uiten. Een kussen mag je wel slaan, met je voeten stampen ook.


Lees verder over de ontwikkeling van je peuter

 

de ontwikkeling van je peuter

de ontwikkeling van je peuter

lees meer

Je peuter van 3 naar 4 jaar per kwartaal vertelt

Wil je meer weten over de ontwikkeling van je peuter maand tot maand? Klik dan hier

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *