Die slaapt overal of handen af van het middag slaapje ???

slaapje

Er zijn moeders die zeggen vrolijk : ooooh dat kind slaapt overal! En dat is ook zo.
De uk ligt vrolijk in de buggy te tukken. Of krult zich tijdens de visite in een hoekje van de bank, om daar even lekker te power nappen.

ieder kind zijn eigen slaapje

De auto , ook zo’n slaapverwekkende plek…daar kan je toch fijn je te kort gekomen middag even inhalen? Of weet je wat? Het spelen met andere kindjes was zo leuk. Vandaag slaan we dat slaapje maar over…

Sommige kinderen zijn zo , daar heb je zeg maar geen kind aan. Ze passen zich soepeltjes aan de omstandigheden heen aan.
Er zijn best  veel moeders, die zeggen : “dat komt omdat ik me niet druk  maak…Relaxte moeders, relaxte kinderen’

slaapje

Relaxte moeder of karakter ?

Daar zit natuurlijk absoluut een kern van waarheid in. Kinderen zijn nu eenmaal kleine afkijkers, en doen je graag na.  Maaarrrrr…er bestaat ook zo iets als karakter !
De ene mens heeft veel meer behoefte aan regelmaat dan de ander. Vergelijk je eigen behoefte aan rust en regelmaat maar eens met die van  je partner. En die van je broers en zussen…

We zijn nu eenmaal allemaal anders. En dus slaapt het ene kind in de buggy en moet je het andere kind om twee uur in een bedje leggen ( bij voorkeur haar eigen…)

Wat is beter

Is het een beter dan het ander? Ach…met een kind van dat behoefte heeft aan regelmaat, weet je waar je aan toe bent. Je kan je dag erom heen plannen. Dat geeft – ook voor jezelf – rust.
Met een overal-slaper kan je meer doen en laten wat je wil, maar dat kan ook weer onrustig zijn – ook voor jezelf. Want die uurtjes dat ze slapen zijn wel heel erg fijn…

Dus of je dat middagslaapje nu met hand en tand moet bewaken, of dat je het maar moet laten gebeuren…dat kan je alleen maar zelf beslissen. Jij weet waar je kind behoefte aan heeft.
Dus laat je door niemand wat wijs maken! Ook door mij niet !

5 antwoorden
 1. Mama Jezz zegt:

  Over het algemeen ben ik wel een relaxte moeder en slaapt mijn peuter wel in de auto voor of nadat we ergens heen gaan. Maar hij heeft z’n middagslaapje wel echt nodig. Dus als we eens een middag overslaan, zorg ik wel dat hij de volgende middag gewoon lekker in zijn eigen bed slaapt.

  Beantwoorden
 2. Wanda zegt:

  Ik denk dat je als ouder zelf het beste aanvoelt of je kind behoefte heeft aan een middagslaapje of niet. Je kind valt vanzelf wel om en dan moet je als ouder er wel aan toegeven, toch?

  Beantwoorden
 3. nicole orriens zegt:

  Het zal inderdaad zeker ook van het kind afhangen, maar tot op zekere leeftijd vind ik het wel heel belangrijk dat kinderen wat regelmaat krijgen aangeboden.

  Beantwoorden
 4. Danielle zegt:

  Hier waren beide kids (helaas) behoorlijk snel van het middagslaapje af. Maar idd, zodra ze het zelf niet meer nodig leken te hebben, heb ik dat maar gewoon geaccepteerd. Het heeft ook wel weer voordelen om geen rekening te hoeven te houden met slaappatronen overdag

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *