Routine

routine

Routine :
Baby’s zin dol op routine, hoe voorspelbaarder, hoe fijner ze het vinden.
Hier vind je simpele tips, die je dagelijks kunt doen. Natuurlijk hoef je deze tips niet letterlijk op te volgen. Gebruik ze als inspiratie om je eigen routine met je kindje te ontwikkelen.

7 uur ’s morgens :

Rek en strek je baby. Hij/zij heeft waarschijnlijk de hele nacht op z’n ruggetje liggen slapen. Dus een kwartiertje na z’n ontbijt, leg je hem/haar op z’n buik op een speel dekentje. Zo raak hij er aan gewend op z’n buik te liggen. Dat zal hem helpen bij het kruipen, later. Bovendien kan hij zo z’n nekspieren versterken.

9 uur ’s morgens :

Gezellig samen, waarschijnlijk de tijd dat jij begint op te ruimen. Neem de baby in een draagdoek of babydrager mee, terwijl je aan het werk bent. Hij zal genieten van de beweging en de verandering van omgeving. En vergeet niet lekker met hem te kletsen.

10 uur ’s morgens er uit! :

Tijd voor wat frisse lucht. Zet je baby in zijn wagentje en ga aan de wandel. Onderweg beschrijf je hem/haar wat je allemaal ziet. Is je kindje aan een slaapje toe? Zet de wagen dan in de relax-stand. Ook in de buitenlucht kun je heerlijk slapen.

12 uur, tafel voor 1 :

Zet je kind in de kinderstoel en geef hem/haar een boekje of een ander speeltje terwijl jij de lunch klaar zet.

1 uur ’s middags, ontdekkingstijd :

Zet je baby voor een activity centre of als hij/zij al wat ouder is in een loopwagentje en laat hem een half uurtje met verschillende dingen spelen. Door hem verschillende soorten speelgoed aan te bieden ontwikkelt hij een goed gevoel voor verschillende materialen en structuren.

2 uur, slaapje :

Leg je baby in zijn bedje en laat hem/haar even tot rust komen. Als je hem weer hoort bewegen, haast je dan niet. Geef hem rustig de tijd om weer wakker te worden of de tijd om zichzelf even te vermaken.

4 uur, solo :

Leg je baby in de box, zet een zacht muziekje aan en let hem/haar fijn een tijdje zelf spelen. Leren om jezelf bezig te houden is een belangrijke vaardigheid. En jij kan, terwijl je kindje veilig in de box ligt, even dingen doen waar je hem niet bij kan gebruiken.

7 uur ’s avonds, cooling down :
Voor je baby gaat slapen kun je nog even wat rustige spelletjes met hem/haar doen. Doe geen gekke, dolle dingen meer. Het wordt slaap tijd. Maar baby’s vinden het heerlijk wanneer je voor ze zingt en met ze praat. Aai hem/haar met zijn knuffeltjes.

lees ook: 3 manieren om je eigen babyhap te maken

routine

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *