Moederdag

Moederdag

Moederdag en zelfgemaakte macaronikettingen

“Ik ga op een geheime missie” zegt Sem terwijl hij zijn voor de honderste keer zijn verjaardagsgeld telt en er 10 euro van in zijn broekzak stopt. “Heb ik nog 110 euro over, mam”
En terwijl ik me voor de honderste keer verbaas over wat een gemiddelde kinderverjaardag opbrengt, zie ik Sem zijn fiets van het slot halen en wegfietsen om helemaal zelf te gaan shoppen voor een moederdagkado….”Niet te gek hoor..” roep ik hem na. “een tekening is ook goed….” maar Sem is al bijna uit het zicht en onderweg.

Ik ben gek op moederdagen…

Ik ben gek op zulke dagen….en het zo niet eens met de mensen die roepen “het is alleen maar voor de commercie..nou, ik doe er niet aan mee hoor!”
Valentijn, Moeder- en vaderdag, dierendag…Wat is er mis mee om een dag te prikken waarbij we allemaal even wat extra aandacht geven aan onze loved-ones. Tuurlijk ben ik het eens met “dat zou gewoon spontaan moeten gaan…bloemetje tussendoor”” Ja, ook dat maar een speciale dag is gewoon leuk en nodig. PUNT.

Tijdens het legen van Finn zijn schooltas zag ik ook al een prachtig zelf gebreide sjaal voorbij komen met “voor mama” erop…….geweldig toch. Wat zal die prachtig staan bij de macaroni-ketting van vorig jaar!
Van Fee krijg ik waarschijnlijk een nieuwe mascara die uiteindelijk in haar eigen tas verdwijnt.

Voor mijn eigen moeder op moederdag

Voor mijn eigen moeder ga ik straks op pad en opzoek naar een passend kado.
In mijn beleving is geen kado groot genoeg voor deze lieve vrouw die naast de nog altijd goeie zorgen voor mijzelf ook voor mijn kinderen een onmisbare rol speelt. Ze fungeert als vangnet en de onvoorwaardelijke liefde die ik krijg is onbetaalbaar, daar kunnen geen duizend macaronikettingen tegenop. Regelmatig springt ze bij als er weer eens paniek in huis is als er sleutels zoek zijn…één telefoontje en het is gefixed.

Het waardevolste cadeau ooit..

Mijn moeder gaf mij het waardevolste ooit…een onbezorgde jeugd…en terwijl ik dat schrijf besef ik me dat ik nog niet in haar schaduw kan staan. Ik worstel door het leven en probeer mijn kinderen er zonder al te veel kleerscheuren doorheen te loodsen.
De belevingswereld van een kind is natuurlijk heel anders en mijn moeder zal ongetwijfeld ook hebben geworsteld maar daar heb ik nooit iets van mee gekregen….knap hoor!…misschien werkt dat bij mijn eigen kids ook zo….maar ik vrees het ergste…

Nu worstelt ze wel…ik zie het…mijn moeder blijkt ook maar een mens en niet de heldin van vroeger. Eigenlijk is ze een fragile vrouw die heel wat voor haar kiezen krijgt en ondanks dat haar sterke uitstraling behoudt. We lijken onvoorstelbaar op elkaar…eigenlijk steeds meer.

Op moederdag wil ik in ieder geval kwijt aan haar:
“Mam, wat heb je een warm hart en wat hou ik onvoorstelbaar veel van jou!”
Dat schrijf ik op een kaart vol hartjes. Ik geef haar een ik-ben-er-altijd-voor-je-knuffel en hoop nog heel veel jaren moederdag met haar te vieren.

Moederdag…..wat nou commercie?!

Lees meer van Samantha

moederdag

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *