Femkes verhaaltjes 6

femke

Mama drinken en groot zijn

Ineke Kraijo: mama drinken

Toen ik nog klein was mocht ik altijd bij mijn mama drinken. Dat vond ik fijn. Lekker dicht tegen mama aanliggen en mijn buikje helemaal vol drinken. Maar nu ben ik daar te groot voor. Dat heeft mama zelf gezegd. Ze zei steeds: “Femke, als jij naar de speelzaal gaat, ben je groot. Dan kun je niet meer bij mama drinken.”

Ik ga nu al een tijdje naar de speelzaal. Dat vind ik heel leuk, want dan kan ik fijn met andere kindjes spelen. We hebben ook een lieve juf, Jolanda, maar juf Jolanda is wel een beetje dom, hoor. Ze noemt mij steeds “moppie”. Zo heet ik toch helemaal niet?! Ik ben Femke, grote Femke.
En omdat ik groot ben en al naar de speelzaal mag, ga ik niet meer slapen ’s middags. Dat heeft mama niet bedacht, dat heb ik zelf verzonnen. Overdag naar bed gaan is voor kleine kindjes.

Het is wel moeilijk om niet te slapen ’s middags. Ik ben soms zo moe dat mijn oogjes vanzelf dicht gaan. Als mama mij toch in bed legt of in de wandelwagen. In de auto of als ik op de fiets zit. Dat is zo’n fijn plekje om te slapen. Lekker warm met mijn wang tegen mama’s rug aan.
Vanmiddag was ik ook erg moe en mama bracht mij naar bed. Ik riep zo hard als ik kon dat ik niet wilde, dat slapen voor kleine kindjes is en dat ik al groot ben. Maar mama luisterde niet naar mij. En mijn oogjes deden flauw. Die vielen zo maar dicht.

’s Avonds deed papa mij mijn pyjama aan, want mama was een beetje ziek en lag al in bed. Opeens kreeg ik een heel slim idee. Ik rende naar mama toe en zei: ” ik wil bij mama drinken, want ik heb vanmiddag geslapen.”
Maar mama zei dat dat niet kon, dat ik daar te groot voor was. Ze gaf mij een dikke kus en knuffelde mij.

Gelukkig word ik nooit te groot voor fijne mamaknuffels!

lees ook femkes verhaaltje deel 8

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *