Waar blijft de tijd

het begrip tijd

Janet en natuurlijk ouderschap : het begrip tijd..

het begrip tijd wordt anders

Tijdens mijn zwangerschap kon de tijd me niet snel genoeg gaan. Ik kon niet wachten tot we eindelijk onze dochter in onze armen konden sluiten.
Daarna kon ik niet wachten tot ze om kon rollen, fruit- en groetenhapjes kon eten en kon kruipen. Inmiddels kan ze al het allemaal en besef ik me hoe snel de tijd is gegaan.

Negen en een halve maand oud

Ons kleine smurfje is alweer 9 ½ maand oud. Kruipt de hele dag achter je aan, eet als een bootwerker en omrollen doet ze vooral als het mij niet uit komt. Het lijkt wel of de tijd tien keer zo hard gaat als je moeder bent.
Je brengt je kindje naar de opvang en voor je het weet is het 17:00, tijd om weer op te halen. Je maakt een afspraak om te bellen met een vriendin, maar voor je het weet is die afspraak al weer 4 weken geleden gemaakt… en bellen moet nog steeds gebeuren.
Wat is dat toch met tijd? Die niet snel genoeg gaat, maar je ook net zo snel weer inhaalt? Wanneer is het begrip tijd veranderd? Is het zo dat het hele begrip tijd verandert zodra je zwanger wordt? Heeft het misschien met hormonen te maken? Is het zo’n foefje van de natuur? Wat het ook is, ik zal er mee moeten leren leven.
Als ik daar tenminste de tijd voor kan vinden. Want voor je het weet ben ik weer maanden verder, en kan ik niet wachten tot die kleine van mij kan lopen en kan tekenen.

Lees meer van Janet : Laat maar huilen…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *