Je kleuter 4 jaar en 4 maanden

kleuter vier jaar vier en maanden

De ontwikkeling van je kleuter vier jaar en vier maanden: duik in de fascinerende kleuter wereld!

Cognitieve Ontwikkeling

Je kleuter begint de wereld om hem heen steeds betere te bekijken en daardoor kan hij de wereld ook beter begrijpen. Hij is geïnteresseerd in oorzaak en gevolg en gaat steeds meer vragen stellen over het ‘waarom’ van dingen.

Waarom, waarom, waarom??
Helemaal knetter, horen-dol word je van de eindeloze stroom vragen van je kleuter. Je vierjarige wijsneus heeft het echt nodig om zoveel vragen te stellen: hij wil zo verschrikkelijk graag de wereld om zich heen ontdekken. Engelen geduld en routine helpen je om er mee om te kunnen gaan. Routines als: geen vragen stellen onder het tandenpoetsen of als we de jassen aantrekken. Of in de auto, want dan moet mamma op het verkeer letten.

Maar probeer verder altijd zo goed mogelijk antwoord op te geven. Je kind wil graag dat je hem en zijn vragen serieus neemt. Hij is immers de bezig de wereld te begrijpen? Dat is geen geringe opgave.

Je zult merken dat je menigmaal zelf even moet nadenken over een vraag…

Emotionele ontwikkeling

En verder wordt je vierjarige kleuter steeds handiger: hij kan met mes en vork eten zonder al te veel te knoeien, hij leert zwemmen, hij kan de kat eten geven. En: zijn fantasie bloeit !
Je kleuter kan nu zonder knoeien eten en drinken, maar bij het snijden van zijn eten heeft hij nog wel een beetje hulp nodig.

 kleuter vier jaar en vier maanden

Kleuter vier jaar en vier maanden

 Je leven als ouder met een  kleuter vier jaar en vier maanden

Het is niet netjes en ook niet pedagogisch verantwoord: maar wij vonden tv kijken ook wel eens goed als we zelf een half uurtje rust nodig hadden….
Even  helemaal niks…ssst niet verder vertellen en niet iedere dag doen!

Lees verder de ontwikkeling van je kleuter: vier jaar en vijf maanden

meer info 

Wil je meer weten over de ontwikkeling van je kleuter maand tot maand? Klik dan hier

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *