Wanneer gaan ze stinken ? ( en wat kan je er aan doen )

stinken

over de frisse fasen en jongetjes die stinken….

Op de vraag: wanneer gaan ze stinken, kan je natuurlijk makkelijk antwoorden: Vanaf dag een !
Want eerlijk is eerlijk: voor je baby frisgewassen naar babyzeep en shampo ruikt, is er heel wat gebeurt..
Maar ik wil het hier niet hebben over poepluiers waar je U ( met een hoofdletter ) tegen zegt.
Of uitgespuwde melk…brrrr, sorry hoor, maar wat een lucht is dat!

Maar goed op een dag zijn ze baby af en dan breekt een fase aan waarin je ze in bad stopt, schone kleren aantrekt en ze ruiken gewoon fijn fris.

Het einde van de frisse fase

Helaas aan deze frisse fase komt een einde. Wist jj dat jongens al  ergens tussen de acht en tien jaar, beginnen te zweten? En dus ook de mogelijkheid ontwikkelen om, zeg maar, te gaan ruiken???Nu zijn ze met acht jaar nog redelijk te sturen en te beiinvloeden. Zodra je de eerste signalen van een wat doordringender BO opvangt, moet je aan de bak!

Bestrijdt de BO

Natuurlijk gaan je kinders elke dag onder de douche, mocht je dat niet doen, is het wel tijd daar mee te starten.. En een extra keertje na het sporten.
Wanneer ze acht jaar zijn, sop je ze natuurlijk niet meer zelf af. Des te meer redenen om ze op het hart te drukken, extra te wassen onder hun armen, onder hun voeten( vergis je niet in hoe voeten kunnen zweten) En natuurlijk: daar van onderen. Het is even werken, maar je houdt ze zo beslist in de frisse fase 😉
Schaf PH neutrale zeep aan. Niet zo fancy, maar wel heel mild voor de huid! Hoe meer je de huid irriteert, hoe harder je gaat geuren…
Wees ook zuinig met deo ( niet dat je het niet mag gebruiken, maar wees je ervan bewust dat deo het transpireren tegenhoudt, en zodoende kan het lichaam zijn gifstoffen niet afvoeren)

Twee catgeorieen

Wanneer je kind ( en dit geldt voornamelijk voor jongens ) een echte puber is, kan je er op rekenen dat hij in een van de twee volgende categorieen  zal gaan vallen.

1) Zij die niet onder de douche te slaan zijn en vrolijk stinkend door het leven gaan

2) Zij die de Franse Hof methode gebruiken.  De Franse Hof methode? Kijk aan het hof van Lodewijk de 14de, waste men zich niet. Dat vond men ongezond. Tegen luchtje gebruikte men parfum….

stinken

de zonnekoning

Zie je?  Niks nieuws onder de zon.
Overigens, wees gerust: ook deze fase gaat weer over.

lees ook: Mannending

10 antwoorden
 1. Fleur zegt:

  Hier is de oudste negen en ik heb haar nog niet ‘geroken’, maar dringer er wel op aan elke dag onder de douche te gaan staan, al is het maar 3 minuten

  Beantwoorden
 2. Laura zegt:

  Is inderdaad wel belangrijk om jezelf of je kind goed te verzorgen, zodat ze gezond blijven. Nochtans is het me nog nooit opgevallen dat zo’n jonge kinderen al ‘geuren’.

  Beantwoorden
 3. Jouvence zegt:

  Leuk om te lezen, wist niet dat je zo jong al begint met zweten. Goed dat je lichaam op die manier gifstoffen afvoert, jammer dat het dan weer zo’n naar luchtje moet hebben, beetje jammer 😉

  Beantwoorden
 4. Lisanne zegt:

  Interessant! Eerlijk, de kinderen (2, 14, 16 en bijna 18) douchen niet (altijd) dagelijks. Wanneer je je goed wast en hygiënisch kleedt, vind ik dit ook niet nodig. In principe gaat iedereen hier om de dag. Op een sportdag, stranddag etc. na. En die pubers… Yup, die kunnen stinken! :’) Ik werk in het voorgezet onderwijs en kom daar toch regelmatig mee in aanraking, haha.

  Beantwoorden
 5. Myrthe zegt:

  Haha, leuk om te lezen. Jongens hebben wel rapper een geurtje dan meisjes. ? maar bij kinderen vind ik dit minder erg, dan bij volwassenen. Kinderen spelen ook meer, waardoor ze rapper gaan zweten. Is logisch dus dat ze dan stinkend terug komen. ?

  Beantwoorden
 6. Hip zegt:

  Elke douchen is eigenlijk niet nodig en is zelfs af te raden, het maakt de huid droog en kapot. Je wast er bovendien elke keer de natuurlijke beschermlaag af, ja, die hebben we echt wel….

  Ik mag me zelfs maar twee keer douchen per week van de dermatoloog en zelfs met op de man af te vragen aan mensen, krijg ik te hornen dat ik echt niet stink.
  Ik wilde dat toch even duidelijk maken. (Natuurlijk bij enorm zweetweer of grote inspanningen maak ik wel een uitzondering)

  Verder is verzorging nodig, natuurlijk wel , maar zweten en het daarbijhorende stinken vind ik normaal…. misschien ook omdat ik verpleegkundige ben… lol ik heb zo al alle lichaamsgeuren geroken, lol.

  Van die deo, dat is ook zo iets, je hebt verschillende deo’s, maar diegene die het zweten stoppen zijn inderdaad af te raden, maar dat doet niet elke deo. Elke dag onder de oksels wassen is voor een fris geurtje trouwens wel aan te raden (dat kan gewoon aan de lavabo) en eigenlijk hebben we dan niet echt deo nodig….

  enfin, het is wel leuk om te lezen! 😉

  Beantwoorden
  • Felice Veenman zegt:

   Dank je !! en inderdaad: lekker wassen ( vooral op die speciale plekken) helpt voldoende!
   Maar ik kan je uit ervaring vertellen: jongens in de pubertijd hebben een heel – laten we zeggen – speciale lichaamsgeur..
   Geloof mij , als je een kamerdeur open doet waar 3 puberjongens liggen te slapen, doe je een stapje achteruit…

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *