Van die kleine dingen die je niet moet goedvinden van je kinderen.

niet goed moet vinden

Er zijn van die dingen die je niet goed moet vinden

Kijk je kan niet de hele dag lopen op te voeden: na 3 dagen ben jij gesloopt en je kinderen onhandelbaar.
Zoals mijn favoriete spreekwoord zegt: pick your battles wisely..
Zo zijn er  een paar van die kleine, maar in feite bloedirritante dingen, die je gewoon nooit goed moet vinden. Vandaag niet, morgen niet en overmorgen niet. Concentreer je daar eens op ( dan komt de rest later wel)

Wat je echt niet goed moet vinden

1) Inbreken in gesprekken.

Tuurlijk, tuurlijk, je kind kan enorm opgewonden zijn over iets en dat echt direct aan je kwijt willen. En dus onderbreek jij je gesprek…En zo leer je je kind dat hij/zij ten alle tijden recht op aandacht heeft. Ik verzeker je, daar worden ze niet leuker van! En zeker niet aardiger. Eerder veel eisend…
Dus wat je niet goed moet vinden: dat ze de hele tijd op je tenen staan te springen. Leg ze uit dat ze heel even moeten wachten omdat mama in gesprek is…Het zal even tijd kosten, maar heus: dat kunnen ze leren!

2) Niet luisteren.

Dat is een hele irritante: ineens is je kind plaatselijk doof, je wordt gewoon straal genegeerd…
Een gewoonte die je absoluut niet moet accepteren. Voor je het weet behoor je tot die groep moeders die alles drie keer moeten vragen. En elke keer gaat hun stem wat meer omhoog…na de derde keer grijpen ze het kind bij de arm en roepen: luisterennnnnn!!!
Dus wat je niet goed vinden: dat je kind een lichte doofheid voor je aangenaam stemgeluid begint te ontwikkelen. In dat geval roep je niets meer door de kamer naar hem/haar. Nee , je wandelt naar de plek waar kindlief zich bevindt, kijkt het in de ogen en zeg wat je te zeggen hebt. Geen ontkomen aan voor kindlief. Drie weken volhouden en je hebt een heel braaf lammetje in huis!

3) Zelf pakken.

Natuurlijk is het heel handig als ze zelf dingen kunnen, goed voor hun ontwikkeling ook. Maarrrr: jij blijft de baas van de koektrommel, van het tablet en van de tv!! ( en wat je verder nog meer kan verzinnen…) Als ze op drie jarige leeftijd al besluiten dat zij de baas in huis zijn, hoe ziet jouw leven er dan uit als ze 13 zijn??
Dus wat je niet goed moet vinden : je peuter met een koekje in de hand, of voor een vrolijk spelende TV, zonder dat jij daar toestemming voor hebt gegeven. In zo’n geval zet je de tv uit, stopt het koekje terug in de trommel ( ook  als er al aan geknabbeld is, juist dan!) en zegt: altijd eerst vragen!!
O ja, en trap er niet in als ze vragen: mag de tv aan?? Dan zijn ze dus echt te laat…

Zet hem op en lee ook eens: Ziek!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *