Wat zijn kinderziekten

kinderziekten

Kinderziekten, wat zijn dat ?

Veel ziekten komen voortdurend voor en zijn erg besmettelijk. Zo erg dat kinderen die er voor het eerst mee in aanraking komen, ze onmiddellijk krijgen. Vandaar de naam: kinderziekten. Is dat erg ? Vaak niet. Want het lichaam vormt bij het eerste contact anti-stoffen waardoor de ziekte – bijna- nooit een tweede keer voorkomt.

Maar aan de andere kant kunnen kinderziekten hele nare gevolgen hebben voor je kind. Niet alleen nu, maar ook later. Zo kan het krijgen van de bof op latere leeftijd bij mannen onvruchtbaarheid veroorzaken. Mazelen kunnen zeer ernstige bijwerkingen hebben. Zoals longontsteking en hersenontsteking. Als gevolg van rode hond kan een kind nekkramp of hersenvlies ontsteking krijgen.

Krijgt een niet gevaccineerde moeder tijdens haar zwangerschap rode hond, dan kan dit heel schadelijke gevolgen hebben voor haar baby.
Vandaar dat baby’s tegenwoordig voor een aantal kinderziekten worden ingeënt.

Waar worden de kinderziekten door veroorzaakt?

Kinderziekten worden door een virus of een infectie veroorzaakt.

Virale ( door een virus veroorzaakte ) ziekte: bof, mazelen, rode hond, vijfde ziekte, waterpokken, zesde ziekte.

Bacteriële( door een bacterie veroorzaakte ) ziekte: kinkhoest, hersenvliesontsteking,roodvonk.
Infecties met bacteriën kunnen met medicijnen bestreden worden. Tegen virussen bestaan geen geneesmiddelen, vandaar dat kinderen daar tegen in geënt worden.

Hoewel veel kinderziekten dank zij de inentingsprogramma’s nauwelijks meer voorkomen, zetten we ze hier toch allemaal op een rijtje. Want heel soms, weet zo’n virus toch door de inentingen heen te breken. En misschien ben je ook wel nieuwsgierig om te weten waartegen je je kindje nu precies inent.
Onder elke ziekte hebben we de vaccinatieprocedure weergegeven.
een leuke en handige site is http://www.kinderprik.nl/doe-mee/

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *