Ruzie met je partner do’s en dont’s

ruzie

99 van de 100 relaties hebben af en toe ruzie. En die 100ste is een leugenaar..
Natuurlijk hebben jij en je partner zo af en toe ruzie. Het ene koppel heeft het een keer in de week, het andere een keer per half jaar. Maar botsen doe je. Het valt nu eenmaal niet mee om van twee levens een leven te maken. Het is al een hele toer om je – over en weer – aan elkaar aan te passen, te geven en te nemen zoals dat zo mooi heet. Een relatie kan hard werken zijn. En net als je dat een beetje onder de knie hebt, dan komt er een klein leventje bij, die de hele boel weer op zijn kop zet.
Wist je trouwens dat de opvoeding van de kinderen nummer 1 in de top tien: “waar maken koppels ruzie over” is ?

Zoals gezegd, iedere relatie maakt ruzie op haar eigen manier, en wat voor de een werkt, werkt voor de ander helemaal niet. Daarom is het geven van relatie-advies ook een riskante zaak. Misschien dat bij jou de narigheid als sneeuw voor de zon verdwijnt na een nachtje hete stomende seks. Dan hoeft dat nog niet zo te werken voor je vriendin, die er liever eerst een nachtje over slaapt voor het weer goed is.

Zo heb je ook de regel: nooit waar de kinderen bij zijn. En op zich, vind ik dat persoonlijk een goede. Maar is het altijd te voorkomen? Volgens mij niet.
Is dat erg? Ik denk dat dat ervan afhangt.
Als je ruzie maakt waar de kinderen bij zijn, maak het dan ook goed waar de kinderen bij zijn. Kinderen kunnen er veel van leren, als ze zien dat “grote mensen” hun fouten kunnen toegeven. ( dat verwachten we tenslotte ook van hen..)

Er is maar een ding, wat je nooit mag doen, als je ruzie maakt in het bijzijn van de kinderen: en dat is elkaar afvallen, neerhalen, belachelijk maken.
Er is een wereld van verschil tussen: “ik ben boos op pappa, omdat hij niet heeft laten weten dat hij een uur later thuis zou komen” en “het kan je vader ook helemaal niks schelen dat wij hier zitten te wachten, hij is gewoon een @#%$”

Wat je ook doet doe je, maar haal elkaar nooit naar beneden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *