help je kind afvallen

onderzoek naar afvallen

Help je kind af te vallen door mee te diëten: uitslag van een onderzoek.

Het is eigenlijk zo eenvoudig dat we het ook allemaal wel zelf konden bedenken.
Maar een onderzoek aan de  University of California, San Diego School of Medicine en de University of Minnesota heeft uitgewezen dat het echt waar is.
Als ouders meedoen, vallen kinderen af.

Afvallen

“We hebben gekeken naar de vaardigheden van de ouders en hoe er thuis met eten werd omgegaan”, vertelt onderzoeker Kerri Boutelle. “Het gewichtsverlies van de ouders bleek de belangrijkste voorspeller voor het gewichtsverlies van de kinderen. Ouders zijn de belangrijkste personen in de omgeving van een kind en zijn dan ook echte voorbeelden.”
Ruim tachtig ouders met hun te zware kinderen maakten onderdeel uit van het onderzoek. Gedurende vijf maanden namen de koppels deel aan een behandelprogramma. Bij de helft was alleen de ouder betrokken bij het programma.
In de andere groep namen zowel het kind als de ouders deel. Alleen een verandering van het BMI van de ouders bleek een significante voorspeller voor succes bij het kind.

Dus….wat leren we van dit onderzoek naar afvallen?

*Monkey does as monkey sees… Met andere woorden, wanneer jij als ouder je best doet om gezond te eten en genoeg te bewegen, dan doet je kind dat na.. Als jij iedere avond  met een zak chips op de bank ploft, doet je kind dat ook na..
* Jij als ouder doet de boodschappen, jij bepaalt dus hoeveel koekjes en snoepjes het huis binnen komen….
En ook hoeveel er tegelijk op gegeten worden.
* Wanneer jij bij de lunch je boterhammetje lekker dik met boter besmeerd en er vervolgens een lekkere plak worst en een stevige plak kaas oplegt, moet je niet raar staan te kijken wanneer je kinderen hun hagelslag duimdik op hun bammetje strooien.
* Geef het goede voorbeeld, leg daar verder ook geen nadruk op. luidkeels roepen: “ik ga op de fiets hoor, ik ben tenminste gezond bezig!!”, gaat beslist niet werken..

© Gezondheidsnet  15 maart 2012 11:02 info

lees ook tracteren leuk en gezond

onderzoek naar afvallen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *