Een baby? Zo voorkom je onnodige stress

luiers

tips om het leven makkelijker te maken en nooit zonder luiers te zitten

Als er iets is waar je aan moet wennen als je net een baby hebt, is het wel dat veranderde ritme. Waar je voorheen nooit misgreep met boodschappen of altijd tijd genoeg voor jezelf had, is dat nu verleden tijd. Maar met onze tips wordt het leven weer meer ontspannen.

Luiers? Grijp nooit mis!

Ineens moet je met boodschappen rekening houden met zaken als luiers, babyvoeding en -doekjes. Maak het jezelf gemakkelijk met luier maandboxen. Dit is een abonnement waarbij je elke maand genoeg luiers toegestuurd krijgt. Ook billendoekjes kun je aan dit abonnement toevoegen. Hiermee grijp je nooit mis én hoef je niet met die grote pakken te sjouwen tijdens het boodschappen doen. 

Plannen!

We hebben het druk, druk, druk. En dan ineens is er een baby die ons schema helemaal in de war gooit. We rennen van kinderdagverblijf, naar werk, naar de supermarkt, naar sociale afspraken. Verwachten we niet te veel van onszelf? Waarschijnlijk wel. Een rem op je agenda is een must, maar je wilt niet dat je ineens helemaal geen sociaal leven meer hebt. Het is een kunst om een balans te vinden tussen luiers verschonen en een sociaal leven.

Jezelf makkelijk maken

Mocht je er het budget voor hebben, regel dan dat je hulp krijgt. Bijvoorbeeld iemand die het huishouden voor je doet of iemand die even een uurtje op je baby past. Hier krijg je erg veel lucht van, maar eerlijk is eerlijk: het moet wel in bij je portemonnee passen. 

Bijstellen

Het is goed als je je verwachtingen bijstelt. Dat is niet zomaar geregeld, daar moet je misschien even aan wennen. Laat zo af en toe iets rondslingeren en je merkt dat het eigenlijk helemaal zo erg niet is. Heb je tijd voor jezelf nodig? Pak dan een lekkere kop thee en een tijdschrift zodra je baby slaapt. Opruimen komt later wel! 

lees ook eens: fit worden na de bevalling

1 antwoord
 1. Kaat Krabbel zegt:

  Sinds we worden geplaagd door Corona in ons land laten wij onze boodschappen bezorgen. Sindskort met een vast bezorgmoment. Dit had mij zalig geleken toen ik net een baby had en win-win: je kan gelijk de luiers en billendoekjes etc meebestellen. Naar buiten gaan om lekker te wandelen ipv met een huilende baby door de supermarkt te lopen om er bij thuiskomst achter te komen dat je de babyvoeding bent vergeten mee te nemen.

  Inderdaad stel je prioriteiten: ik zat liever met mijn baby te knuffelen dan ik mijn huis bleef opruimen.
  Tel je zegeningen! Slaapt je baby (eindelijk) kruip lekker op de bank met een boek of Netflix aan.

  Help elkaar een beetje, zie je een vriendin die het zwaar heeft. Vraag of jij even paar uurtjes op haar kindje zal letten? Twee uurtjes even me-time kan zo een oppepper geven.

  En zolang het kan: doe een middagtukkie mee 🙂

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *