Vind je babynaam tussen de sterren

naam van een ster

de naam van een ster als babynaam? Wat een goed idee

Op dit moment met het geweldige succes van de boeken over de 7 zusters, is de naam van een ster voor je baby vast een goed idee. Natuurlijk hoef je je kind niet naar de Pleiaden te vernoemen. Wie zegt dat je zeven meiden krijgt? Je moet er toch niet aan denken? En er zijn genoeg andere mogelijkheden als jij je kind de naam van een ster wil geven. Let maar eens op

Amos: de komst van een kindje verandert je hele universum. Dus waarom zou je je kind niet Amos noemen? Naar de Nasa sateliet

Archer: is het Engels voor boogschutter, je kan de kleine natuurlijk ook Sagittarius noemen, dat is het Latijns voor boogschutter, maar dat is dan direct weer zo’n mond vol. En gewoon op zijn Hollands: Boogschuttertje, gaat het volgens ons ook niet worden. Maar Archer is een prima naam van een ster.

Aster: Jij denkt nu natuurlijk aan een bloem. Maar wist je dat Aster het Griekse woord voor Ster is? Veel leuker dan het inmiddels afgezaagde Sterre, toch?

Caelum: is een zomerconstellatie aan de Zuider Hemel, romantisch toch, een andere duiding van de naam is hemels.Oke de hemel is geen ster, dus in de strikte betekenis van het woord is dit geen naam van een ster. Maar wel een heel mooie naam!
Behalve als je je geduld met dat “hemelse ”kind verliest, natuurlijk.

Celeste: klinkt toch best normaal, maar betekent Hemels. Komt de naam je bekend voor? Klopt. De koningin in het boek Babar heet ook zo.
Als je Hemels nog steeds geen echte naam van een ster vind, ga dan voor:
Cressida:  een van de mannen van Uranus. Klinkt geweldig, voor een stoere meid

Elara:is zowel een van de manen van Jupiter, als een geliefde van de Griekse God Zeus. En een naam , die je vast niet in de namen top tien tegenkomt! Maar mooi is ie wel

Estella: deze naam heeft een hele reis gemaakt, via het Latijn, naar het oud Frans en het betekent: Ster. Grappig he dat je je kind op zoveel verschillende manieren Ster kan noemen

Lianna: in het Engels betekent deze naam: dochter van de zon, in het Hebreeuws: God heeft geantwoord. Persoonlijk zou ik voor de eerste betekenis gaan. Je kan er natuurlijk ook nog Zonnekind van maken, maar ik denk niet dat je dat er bij de Burgerlijke stand door heen krijgt.
Jammer want het is een pracht van een naam voor een ster

En dan eindigen we met :

Sol: De ster in het midden van ons zonnestelsel, ( Solar system) met andere woorden: de zon. De zon bezorgt ons de energie voor ons leven op aarde, kleine  Sol is vast overal welkom!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *