Een Franse naam voor je baby.

franse namen

Op zoek naar een mooie naam, op zoek naar DE naam, het is serieus een goed idee om je dan eens te oriënteren op echte Franse namen, geloof me er is keus genoeg!

Hoe populair zijn Franse namen op dit moment?

Die vraag is snel beantwoord: op de top tien lijstjes met populaire babynamen komt de afgelopen 5 jaar geen Franse naam voor. Of je moet Lucas op zijn Frans uit gaan spreken….
Dat pleit voor een Franse naam, vind ik. Vergeet niet dat ik 30 jaar voor de klas heb gestaan. Ik heb echt klassen gehad met 3 Anita’s en 2 Jeroen’s. Niet leuk voor die kinderen.

Zijn Franse namen populair in Nederland?

Ook al halen de Franse namen de top 10 lijstjes niet, ze zijn behoorlijk populair en dat al eeuwen lang. Dat kan misschien komen omdat Nederland lang op Frankrijk georiënteerd was. Wat uit Frankrijk kwam, was modieus, hip en top off the bill. Nu is, zoals jullie vast nog wel uit je geschiedenisboekjes weten, Nederland door Napoleon ook een tijd bij Frankrijk ingelijfd.(1795-1813) Toen waren Franse namen ineens niet meer populair…Tegen een land opkijken is iets heel anders dan er door onder de voet gelopen worden tenslotte

De uitspraak

Wat een tikkeltje lastig is met een Franse naam, is de uitspraak. Niet dat het Frans niet uit te spreken is, dat valt reuze mee. Maar soms zie je aan de schrijfwijze niet dat een naam Frans is.
Neem de naam Olivier. Dat is op zijn Frans: Olivjee. Dus als jouw kind een Franse Olivier ( een Olivjee) is, moet je het er wel steeds bij zeggen.

Bij deze namen is geen twijfel mogelijk:

Ik ben voor jullie op zoek gegaan, naar namen die overduidelijk, niet te  ontkennen Frans zijn. Er zijn er vast meer! Maar het is opvallend hoeveel Franse namen, heel Nederlands zijn uit te spreken!

Franse jongensnamen

 Alain, Dominique ,Jean, Juliën, Pierre, Romain, Sylvestre, Yves, Xavier

Franse meisjesnamen

Amélie, Belle, Céline, Fleur, Frederique, Lylou, Madeleine

Kijk ook eens op het forum en lees wat andere moeders van franse namen vinden Franse jongensnamen en franse namen of zoek je babynaam eens in de natuur

nog niet overtuigd? in onze categorie Babynamen, vind je nog veel meer ideeen

1 antwoord
  1. Frédérique zegt:

    Ik heb zelf natuurlijk een hartstikke Franse naam en ik houd ook wel van Franse namen, al kunnen ze ook erg ouderwets zijn. Mooi voor meisjes Amélie, Fanny, Alix, Lou of Anaïs. Wel grappig als je naar de meisjesnamen top 10 in Frankrijk kijkt (2020) dan zijn de drie meest gegeven meisjesnamen: Jade, Louise en Emma. Emma staat hier ook al jaren in de top 3.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *