zwangerschapsbroeken kopen….

hoe koop je een zwangerschapsbroek on line

Hoe koop je een zwangerschapsbroek online?

Wanneer koop je een zwangerschapsbroek?

Het is voor iedere vrouw verschillend wanneer ze begint met het dragen van zwangerschapskleding. De ene vrouw kan met 3 maanden al niet meer de deur door, de ander heeft pas zwangerschapskleren nodig in maand 7.
Er zijn geen regels geen wel en niet doen’s voor.
Gewoon doen waar je zin in hebt!

Zwangerschapsbroek online kopen?!

Ik ben erg actief op Twitter en heb daar ook leuk contact met een aantal collega-webshops in positiekleding. Onlangs waren we het al ’tweetend’ eens: “positiebroeken/jeans zijn lastiger om online te verkopen”.
Ik merk het ook in mijn shop, de broeken ‘vliegen’ er niet uit.

Waar komt dat door?

Eigenlijk is het heel simpel uit te leggen: het is lastig om via een foto en korte beschrijving te bepalen of die broek jou wel goed past. Een tuniek, jurkje, legging, shirtje e.d. is een stuk ‘veiliger’. Zoals het eruitziet op foto/paspop/model, zo valt het ook vaak en daarbij rekt toch ook nog wel wat mee. Kortom, deze kledingstukken hebben lang niet zoveel ‘heikele’ punten als een broek dat heeft, zie het rijtje hieronder:

  • Hoe lang is de broek, buitenbeen en binnenbeenlengte?
  • Hoe breed is de taille?
  • Wat zijn de kenmerken van het specifieke merk?
  • Wat is de kruishoogte?
  • Van welke stof is de broek gemaakt?
  • Is het een skinny, een regular, een loose fit of een bootleg model?
  • Hoe zit de zwangerschapsbroek rondom je zwangere buik?:
    • wel/geen aparte buikband
    • hoge/lage buikband (underbelly)
    • dikke/dunne stof
    • brede/smalle buikband
    • wel/niet verstelbaar en hoe dan.

Wanneer koop je een zwangerschapsbroek?

Sommige vrouwen kunnen nog best lang hun eigen (spijker)broeken aan, zeker als het je eerste zwangerschap is. Anderen dragen ze zelfs nog een tijdje door met een elastiekje door het knoopsgat en dan een elastiekje over de knoop (met een buikband of een wat langer shirt erover).

Dat kan natuurlijk, maar je zult merken dat een comfortabel zittende positiebroek veel lekkerder en ook mooier zit. Je merkt dat op een gegeven moment je buik gaat groeien. Maar ook als je gegeten hebt en/of je darmen spelen wat meer op, dan gaan gewone broeken (zeker heupbroeken) knellen en dan zit het echt niet lekker meer. Dan is dus het moment aangebroken om een positiebroek aan te schaffen

Verschillende (buik)banden bij verschillende zwangerschapsbroeken

Iets wat onder andere comfortabel moet zitten is de (buik)band van een positiebroek. De bovenkant/banden van een positiebroek zijn verschillend van lengte. Dit heeft te maken met het merk, maar zeker ook met de vele soorten verschillende typen zwangere vrouwen! De een wil het gevoel hebben (al is dat tegenwoordig inderdaad meer gevoel dan dat het daadwerkelijk zo is) dat de broek niet afzakt en kiest daarom voor een buikband die over de zwangere buik heen valt. Dit is vaak ook iets warmer, wat in de winter heerlijk is, maar in de zomer soms wat ‘zweterig’ aanvoelt. Toch hangt het ook weer heel erg af van het soort stof waarvan de buikband is gemaakt en hoe dik/dun hij is.

Sommige broeken hebben geen aparte buikband, maar loopt de stof tot over de buik door. Andere broeken hebben een smallere elastische band rondom aan de voorzijde en zijn verstelbaar of niet. Sommige merken kiezen wel voor een aparte buikband, maar dan is de broek aan de voor- of achterkant in de tailleband verstelbaar. Veel merken, veel keus. Uiteindelijk gaat het erom wat jij het lekkerst vindt zitten.

De bekendste zwangerschapsmerken en hun meest voorkomende (buik)banden:

  • Mamalicious : aparte buikband, aan 2 kanten verstelbaar aan voorzijde in tailleband.
  • Miss Etam : aan 1 kant verstelbaar aan bovenzijde buikband.
  • Noppies : aparte buikband, aan 2 kanten verstelbaar aan voorzijde in tailleband.
  • Queen Mum : aparte buikband, aan 2 kanten verstelbaar aan voorzijde in tailleband.
  • H&M : vaak wel buikband, maar niet apart verstelbaar. Soms rijgkoordje i.p.v. mogelijkheid riem.
  • Esprit : vaak smalle elastische band aan voorzijde broek en aan 2 kanten verstelbaar aan achterzijde in tailleband.
  • Prenatal : wisselend: hoge buikband, niet verstelbaar, wel mogelijkheid voor riem / hele lage kruishoogte, hoge buikband, aan 1 kant verstelbaar/aparte buikband, aan 2 kanten verstelbaar in tailleband.

Kortom, het is dus heel begrijpelijk dat je het liefst een aantal broeken wilt zien, passen en voelen. Het liefst lekker thuis, want zeker als je wat verder bent in je zwangerschap heb je niet altijd de energie en puf meer om te shoppen: winkel in, winkel uit, pashokje in, pashokje uit. Daarom ben ik me er heel goed van bewust dat ik het voor jullie heel makkelijk en aantrekkelijk moet maken om een zwangerschapsbroek online te gaan kopen.

Hou de website dus in de gaten, de komende tijd is er ‘werk in uitvoering’ (zoals altijd overigens).
Veel informatie over de broeken zoals hiervoor genoemd ga ik toevoegen, maar er volgen ook veel leuke acties! En heb je nog meer suggesties rondom dit onderwerp, dan hoor ik dat maar al te graag!
Tot de volgende blog,

groet, Silvia Big Bellies, tweedehands positiekleding

lees ook: heel veel zwangerschapskleding

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *