fbpx

Zwangerschap : week 41

11 januari 2018| door: Felice Veenman |1002 Views|0 Comments
Zwangerschap : week 41

Zwangerschap week 41

Week 41 is de week van de zwangerschap is de week van het afwachten, hopen dat het kindje zich zo snel mogelijk aandient. Je begint de goed-gemeende vragen: wanneer komt-die?? ook wel behoorlijk zat te worden… Het is natuurlijk allemaal heel goed bedoelt, maar je bent het allemaal moe, je hebt er genoeg van, je wil je baby in je armen houden. Heel erg begrijpelijk. Maar wanhoop niet! Heus dat kind, dat komt! Probeer je te ontspannen, draai nog een wasje met lieve babyspulletjes. Ga zitten en binch watch je favo series. Als je zwanger bent in de zomer: zoek een lekker hoekje en geniet van het mooie weer!

Wat gebeurt bij bij de zwangerschap  week 41

Heus, het duurt nu niet lang meer, je lichaam is zich aan te voorbereiden op de bevalling.

Het kan zijn dat je verloskundige of arts al met je bespreekt dat de bevalling eventueel ingeleid moet/kan worden. Misschien is het verstandig hier alvast eens over na te denken zodat je straks niet overvallen wordt.

Er zijn mensen die beweren dat een goed stevig potje seks de weeen opwekt: proberen kan altijd, toch?
Dat soort experimenten kan geen kwaad. net zo min als  ananas eten en bitterlemon drinken..
Toch zou ik je niet aanraden alles uit te proberen. Daar word je alleen maar ongeduldiger van. Heus: even lekker thee drinken en roddelen met je beste vriendin, is een veel betere manier om de tijd om te krijgen.

Wat zijn de vliezen?

De twee aan elkaar gekleefde vliezen (ook wel vruchtzak genoemd) vormen de binnenbekleding van de baarmoeder en placenta. De vliezen beschermen je kindje voor invloeden van buitenaf. Ze zorgen niet alleen samen met het vruchtwater voor een “stootkussen” ter bescherming van de baby, maar houden ook infecties tegen die de baby via de vagina en baarmoedermond zouden kunnen bereiken. Vliezen breken doet overigens geen pijn, er lopen namelijk geen zenuwen door de vliezen.

Lees verder zwangerschap week 42

Wil je alles weten over je zwangerschap? Ga dan terug naar: Zwangerschap van week tot week

meer info

Avatar

Felice Veenman, eigenaar van BabyenKind, leuk dat je me leest !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *