Zwangerschap week 36

zwangerschap week 36

Week 36  is de week in je zwangerschap dat je duidelijk begint te merken dat de tijd van de bevalling begint te naderen. Je baby zal nu echt in gaan dalen en vanaf deze tijd moet je elke week naar de verloskundige. Veel vrouwen beginnen nu ook uit te zien naar de bevalling…enne sommigen moeten heel vaak plassen…

Wat gebeurt er in mijn lichaam tijdens mijn zwangerschap week 36

Vanaf nu dalen de meeste baby’s echt in .Oftewel ze zakken dieper in het bekken.  Je kun ook zeggen: ze parkeren zich alvast voor de uitgang…Al komt het ook nog geregeld voor (vooral bij een tweede of volgende kindje) dat je kindje pas indaalt bij de bevalling. Kinderen doen toch een beetje wat ze zelf willen…en dat begint echt al in de baarmoeder!

Jij gaat vanaf nu elke week naar de verloskundige. Zelf vond ik dat erg prettig. Het is toch wel een beetje spannend, zwanger izjn. Ik vond het fijn iedere week te horen dat het goed ging!

 Wat wordt bedoelt met indalen

Rond deze tijd van je zwangerschap zit je baby op zijn hoogst. Je buik en baarmoeder zijn dan ook volledig gevuld. Gelukkig gaat de baby in deze laatste maand indalen, waardoor je straks weer letterlijk wat meer lucht krijgt. Want zodra de baby is ingedaald zal hij wat minder tegen je ribben aanduwen. ( met een beetje pech wel tegen je beken bodem..)

Soms merk je er helemaal niets van dat de baby indaalt. Het gaat gewoon geleidelijk aan, beetje bij beetje. EN dan zegt de verloskundige: “je kindje is ingedaald!”

Het kan ook zijn dat je nog best pijnlijke voorweeen hebt (ook wel indalingsweeen genoemd). En grote kans dat je je kindje daarna duidelijk lager voelt zitten. Bij een eerste zwangerschap heb je nog behoorlijk stevige buikspieren. Daarom zal het kindje eerder naar beneden gedwongen worden, bij een volgende zwangerschap komt het nog geregeld voor dat het kindje pas tijdens de bevalling indaalt.

 Lees verder zwangerschap week 37

Wil je alles weten over je zwangerschap? Ga dan terug naar: Zwangerschap van week tot week

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *