fbpx

Zwangerschap: week 35

11 januari 2018| door: Felice Veenman |2063 Views|0 Comments
Zwangerschap: week 35

Zwangerschap week 35

Week 35  is de week van je zwangerschap dat jij met zwangerschapsverlof gaat. Tenminste…het mag nu. Er zijn ook vrouwen die er voor  kiezen om nog twee weken door te werken. En zo langer tijd te hebben om thuis te blijven bij hun baby. Wanneer je je fit en lekker in je vel voelt zitten, kan je rustig door blijven werken. Maar als je je doodmoe en ellendig voelt, laat je dan niet overhalen om toch door te werken! Ik heb zelf in mijn eerste zwangerschap wat langer doorgewerkt dan verstandig was. Geloof me: niet doen, ook al lijkt het op dat moment nog zo belangrijk.

Wat gebeurt er in mijn lichaam tijdens mijn zwangerschap week 35

Je baby is nu vooral hard bezig met groeien. Het hoofdje is in vergelijking met het lichaam groot, de schedelomtrek is groter dan de schouderbreedte.

Je baarmoeder reikt nu tot aan je ribbenboog. Je zult waarschijnlijk maar met kleine beetjes kunnen eten en vaak naar het toilet moeten. Eet inderdaad kleine beetjes te gelijk, maar dan wel gezonde zaken! Smeer twee boterhammen, eet er een op, eet de ander later….

Vanaf nu mag je jezelf hoogzwanger noemen.  Je voelt je waarschijnlijk ook hoogzwanger, ik voelde me toen vooral een kamerolifantje.. On elegant en zo vreselijk dik! Bij mij lukte het fietsen ook minder…

Zwangerschapverlof

In totaal heb je recht op 16 weken zwangerschapverlof, met hierbij een behoud van 100% van je loon. Je zwangerschapsverlof mag je maximaal 6 weken voor je uitgerekende datum en minimaal 4 weken voor je uitgerekende datum opnemen.

Na je bevalling heb je nog minimaal 16 weken verlof. Heb je 6 weken van te voren verlof opgenomen en is je baby 2 weken te laat geboren, dan komt dit neer op een zwangerschapsverlof van 18 weken. Sommige vrouwen plakken hier nog hun vakantie dagen aan vast.

lees hier hoe je je zwangerschapsverlof berekend

Lees verder zwangerschap week 36

Wil je alles weten over je zwangerschap? Ga dan terug naar: Zwangerschap van week tot week

Avatar

Felice Veenman, eigenaar van BabyenKind, leuk dat je me leest !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *