fbpx

Zwangerschap: week 34

11 januari 2018| door: Felice Veenman |2186 Views|0 Comments
Zwangerschap: week 34

Zwangerschap week 34

Week 34  is de week in je zwangerschap dat je baby technisch gezien helemaal klaar is voor het leven buiten de baarmoeder. Toch is je kindje nog veel beter af in je buik! Gelukkig blijven de meeste kindjes daar ook gewoon gezellig zitten!

Wat gebeurt er in mijn lichaam tijdens mijn zwangerschap week 34

Je kindje is technisch gezien klaar voor een leven buiten de baarmoeder. De nieren functioneren en de longen zijn bijna klaar. Als je kindje nu geboren zou worden wordt hij nog wel prematuur genoemd en zal hij in een couveuse moeten. Dat kan, maar het is fijner als hij nog even blijft zitten want:

  • Zijn nageltjes beginnen nu echt te groeien
  • De ogen van de baby zijn nog blauw, dat zijn ze ook bij de geboorte, pas later komt het pigmentatie proces op gang en dan zie je de echte kleur van de ogen pas.

Je borsten

Als er af en toe vocht uit je tepels komt is dit voormelk oftewel colostrum. Onder invloed van hormonen rijpen je borstklieren en bereiden je borsten zich voor op het geven van moedermelk.

Wat is een couveuse

Een couveuse is een transparant medisch apparaat van kunststof waarin zieke of te vroeg geboren baby’s  in een constante omgeving geobserveerd en verpleegd kunnen worden.

In een couveuse kan de temperatuur goed geregeld worden, wat voor te vroeg geboren kindjes erg belangrijk is aangezien ze zelf geen of weinig vet hebben om zichzelf op temperatuur te houden.

Maar ook de luchtvochtigheid en de luchtsnelheid kan geregeld worden om zo ervoor te zorgen dat de baby niet te veel vocht verliest. Ook verkleinen couveuses de kans op infecties enigszins.

Het is voor de ouders soms wel even schokkend hun kindje in de couveuse te zien liggen, vooral als het kindje aan veel slangetjes vast zit.
Op het forum kun je meer lezen over premature baby’s

Lees verder zwangerschap week 35

Wil je alles weten over je zwangerschap? Ga dan terug naar: Zwangerschap van week tot week

Avatar

Felice Veenman, eigenaar van BabyenKind, leuk dat je me leest !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *