fbpx

Zwangerschap: week 32

11 januari 2018| door: Felice Veenman |8346 Views|0 Comments
Zwangerschap: week 32

Zwangerschap week 32

Week 32  is de week  in je zwangerschap dat je eerste kindje vaak in gaat dalen. Een tweede of volgende kindje daalt nog niet in, in deze periode.

Wat gebeurt er in mijn lichaam tijdens mijn zwangerschap week 32.

Als het je eerste kindje is dan gaat hij nu vaak indalen, is het een tweede of volgende, dan is dat vaak nog later.

Je baarmoeder zit nu halverwege je navel en borstbeen en kan tegen je ribben aan gaan drukken. Een minder prettig gevoel..

Ondertussen is je baby zich helemaal suf aan het oefenen voor de grote tocht naar buiten!De baby leert zichzelf schoppen en duwen, ademhalen en zuigen! Van levensbelang, strakjes buiten de baarmoeder. En voor jou zijn al die buitelingen leuk om te volgen.

En je baby groeit en groeit, inmiddels heeft hij al de grote van een stevige annas bereikt!Door al dat slikken en dat oefenen kan je baby zomaar in de baarmoeder de hik krijgen…

Vrouwen die hoog dragen, kunnen nu wel eens wat kortademig worden, omdat de baarmoeder zo tegen je middenrif en dus zo tegen je longen gedrukt worden. ( o en nu we het er toch over hebben: hoog of laag dragen zegt niets over of het een jongetje of een meisje wordt…sorry…)

Je baby heeft de hik

Als je een ritmisch getik in je buik voelt, waarbij je buik echt omhoog kan springen, dan heeft je baby de hik. De hik krijgt hij door te gulzig van het vruchtwater te drinken. Je kindje kan wel meerdere malen per dag de hik hebben en het kan soms erg lang aanhouden. Heeft hij vaak de hik in je buik, dan zal hij waarschijnlijk als hij eenmaal geboren is, ook nog geregeld de hik hebben. Dan ben je daar vast op voorbereid..

 Lees verder zwangerschap week 33

Wil je alles weten over je zwangerschap? Ga dan terug naar: Zwangerschap van week tot week

meer info

Avatar

Felice Veenman, eigenaar van BabyenKind, leuk dat je me leest !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *