fbpx

Zwangerschap: week 31

11 januari 2018| door: Felice Veenman |1744 Views|0 Comments
Zwangerschap: week 31

 je zwangerschap week 31

Week 31  is de week van je zwangerschap  dat je baby zou kunnen gaan indalen. Het kan alleen ook nog wel een paar weken gaan duren. Want bij baby’s is van alles mogelijk. Je zal merken dat je kindje al in de baarmoeder onvoorspelbaar kan zijn.
Jij zult misschien wat meer vocht vasthouden dan normaal.

Wat gebeurt er in mijn lijf in week 31 van de zwangerschap

Vanaf nu zou de baby kunnen indalen en de definitieve positie innemen, maar dit kan ook nog weken duren. Het indalen kan je soms voelen doordat je een steek in je vagina krijg of soms wat last hebt van (indalings)weeen.

Je kan vanaf nu wat vocht gaan vasthouden. Houdt je extreem veel vocht vast, neem dan voor de zekerheid even contact op met je verloskundige. Dan zou er iets anders aan de hand kunnen zijn (bijv zwangerschapssuiker)

Wat bedoelen ze met vocht vasthouden als je zwanger bent?

Voor de verslapping en de rek van de weefsels is vocht nodig. Hierdoor ga je tijdens je zwangerschap vocht vasthouden. Vooral aan het einde van je zwangerschap kun je last gaan krijgen van dikke voeten, enkels en handen. Zelfs je gezicht wordt soms wat dikker. Vergis je niet, mijn voeten zwollen een hele schoenmaat op! Gelukkig, precies de maat van mijn zusjes schoenen!

Als je echt veel vocht vasthoudt raadpleeg dan even je verloskundige, ze kunnen je bloeddruk en urine controleren. Misschien is het handig dat zodra je vocht vast begint te houden je ringen af te doen. Anders heb je kans dat je ze zelf niet meer afkrijgt.

Hou je voeten zoveel mogelijk omhoog bij het zitten en ook bij het slapen. Als het erg warm is zou je eventueel een koud voetenbadje kunnen nemen. Helaas is het met deze kwaal hetzelfde als met alle andere kwalen. De beste remedie is bevallen en daar is het toch echt nog wat te vroeg voor.

Lees verder zwangerschap week 32

Wil je alles weten over je zwangerschap? Ga dan terug naar: Zwangerschap van week tot week

Avatar

Felice Veenman, eigenaar van BabyenKind, leuk dat je me leest !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *