fbpx

Zwangerschap van week tot week: week 24

11 januari 2018| door: Felice Veenman |483 Views|0 Comments
Zwangerschap van week tot week: week 24

zwangerschap week 24

Week 24  is de week van je zwangerschap waarin je baby wat vet begint te krijgen, babyvet dat  hij nodig heeft om op temperatuur te blijven. En babyvet wat hij straks nodig heeft, als hij geboren is en moet wennen aan borst of fles..

Wat gebeurt er in mijn lichaam tijdens mijn zwangerschap week 24 ?

Je kindje begint nu babyvet te krijgen, dit heeft hij nodig om op temperatuur te blijven.

Je hartslag en geluiden van je maag en darmen klinken al erg vertrouwd in de oren van je kindje.

Hoewel je kind wenkbrauwen, wimpers en zelfs al haar heeft, kun je nog niet zeggen of hij blond of donker of misschien zelfs wel een roodharige zal worden. Er is nog geen pigment. Alle baby-tjes zijn wit!

Jij zult nu waarschijnlijk een iets lagere bloeddruk hebben dan aan het begin van je zwangerschap.

Wat te doen in week 24 van de zwangerschap?

Als je niet getrouwd bent dan kan je (als jullie dat beiden willen) samen met je partner naar het gemeentehuis gaan om je kind door hem te laten erkennen. Je partner is dan officieel de vader van jullie kind. Lees hier alles over het erkennen van je kind

 Wat betekent Kind erkennen?

Wanneer je getrouwd ben of via geregistreerd partnerschap samenwoont dan krijg je automatisch ouderlijk gezag. Is dit niet het geval dan kan je voor de geboorte je kindje erkennen.

Bij erkenning gaat een man familierechtelijke betrekkingen aan het met kind; hij wordt door de erkenning de wettelijke vader. Hij zal hierdoor niet de wettelijke vertegenwoordiger worden, hij kan geen rechtshandelingen verrichten namens het kind, zoals het zetten van een handtekening. Als je het wettelijk gezag niet automatisch hebt verkregen kan je dit nog na de geboorte regelen.

Wij hadden daartoe besloten bij nummer 1. We hebben hartelijk gelachen om de tekst “alle levend uit deze zwangerschap geboren kinderen” als of hij minder vader zou zijn geweest bij een doodgeboren kindje…

 Lees verder zwangerschap week 25

Avatar

Felice Veenman, eigenaar van BabyenKind, leuk dat je me leest !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *