fbpx

Zwangerschap van: week 18

11 januari 2018| by: Felice Veenman |1837 Views|0 Comments
Zwangerschap van: week 18

zwangerschap week 18

In week  18 van je zwangerschap lijkt het alsof iedereen, jij je partner en de baby-in-de-buik er aan beginnen te wennen, dat er echt een baby-tje op komst is!  Of laten we zeggen : er begint wat “routine ” in de zwangerschap te komen. Dat klinkt misschien raar, maar een mens heeft nu eenmaal tijd nodig om aan iets nieuws te wennen. EN zelfs als het je 10-de zwangerschap zou zijn, dan nog moet je opnieuw wennen…

Het is vaak een heel fijne periode: de ergste ochtendmisselijkheid is weg, je buik zit je nog niet in de weg. Veel Vrouwen bloeien in deze periode echt op.

Wat gebeurt er in mijn lichaam tijdens mijn zwangerschap week 18 

In deze week wordt de tastzin van je baby ontwikkelt.Tastzin is een heel belangrijk zintuig.

Als je over je buik aait zal je kindje dit kunnen voelen, ook kan hij voelen dat hij zelf bewegingen maakt.Leuk he ?

Momenteel is hij hard bezig zijn ogen te trainen, door scheel te kijken en dan weer recht.

In de 4e maand kun je extra vitamine D slikken, zo’n 10 microgram per dag. Dat is belangrijk voor een goede botopbouw van de baby. Let op dat je geen vitamine AD koopt, want te veel aan vitamine A is niet goed voor je baby.

 Wat bedoelen we met tastzin

Het belangrijkste tastorgaan is de huid. De huid heeft de meeste zenuwuiteinden van alle lichaamsdelen. De huid staat regelmatig in wisselwerking met andere zintuigen. Een liefdevolle aanraking, pijn, warmte en kou zorgen ervoor dat de hersenen informatie ontvangen over de omgeving van het lichaam. De tastzin is het eerste zintuig. En dat betekent nog al wat. Dat vertelt ook dat de baby is zich hierdoor voor de geboorte al bewust van zijn moeder. En na de geboorte gebeurt  alles  nog steeds via de tastzin. Denk maar eens aan  het zoeken naar de tepel bijvoorbeeld. Of  het vasthouden van je vinger.

 Lees verder zwangerschap week 19

Wil je alles weten over je zwangerschap? Ga dan terug naar: Zwangerschap van week tot week

meer info

Avatar

Felice Veenman, eigenaar van BabyenKind, leuk dat je me leest !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *