Zwangerschap en voeding

banaan

Veel moeders raken wel eens in de war van alle adviezen die ze krijgen als het gaat over zwangerschap en voeding. Het lijkt soms een heleboel. En wat mag je nu wel eten, wat niet, waarom niet en wat zijn de consequenties ?

Bij baby en kind verzamelen we zoveel mogelijk goede en betrouwbare informatie over voedingtijdens de zwangerschap. Zodat je als moeder een bewuste keuze kunt maken in wat je wel en wat je niet eet tijdens je zwangerschap.

 

hieronder vind je vast een voorproefje van onze artikelen, de rest vind je in de linker kolom.

We wensen je een gezonde zwangerschap!

Het team van babyenkind

visolie

Visolie

Visolie is rijk aan meervoudig onverzadigde visvetzuren. Deze vetten worden nauwelijks in het menselijk lichaam gemaakt en zijn essentieel voor de ontwikkeling van brein en netvlies in de ogen van een baby. Moeders die weinig visvetzuren binnenkrijgen, zouden vaker depressief zijn.

patatje

Een patatje ?

 Als je zegt gezond, denk je nu niet direct aan een patatje. Toch? Patat is een vette hap, die een verantwoordelijke moeder echt niet snel op tafel zal zetten. Bij een dagje de stad in, of na een gezond zwempartijtje dan mag het misschien voor deze ene keer. En als je zwanger bent wil je gezonde voeding eten, maar dat valt echt niet altijd mee....

groene kruiden

Kruiden en zwangerschap

Wees voorzichtig met kruiden tijdens je zwangerschap

 

Over anijs, kaneel en andere keukenkruiden

Kruiden zijn ideale smaakmakers bij het koken. Met sommige kruiden moet je echter uitkijken als je zwanger bent. Dat je een beetje moet oppassen met je voeding tijdens je zwangerschap en dat je niet meer alles mag eten en drinken, wist je waarschijnlijk wel. Maar ook met een aantal kruiden en vooral kruidenpreparaten als smaakmaker moet je oppassen.

vitaminen C

Vitaminen C en zwangerschap

Zorg voor voldoende vitaminen C tijdens de zwangerschap

Een tekort aan vitaminen gedurende de zwangerschap kan het geheugen van de baby beschadigen. En wanneer de schade eenmaal is ontstaan kan dat niet later, door de baby alsnog vitamiene C te geven, goedgemaakt worden. Dit blijkt uit een onderzoek dat aan de Universiteit van Copenhage is uitgevoerd