Zwangerschap: week 38

Zwangerschap week 38

In week 38 van je zwangerschap begint het allemaal best veel en vermoeiend te worden. Vaak slaap je slecht, je bent het moe al die kilo’s mee te sjouwen. En je begint wel heel nieuwsgierig naar je kindje te worden. Wanneer je zwanger bent van nr 1, dan kan je lekker een middag dutje gaan doen. Als nr 1 er al is en er nog de leeftijd voor heeft, kan je heerlijk samen gaan tukken!

Wat gebeurt er in mijn lichaam tijdens je zwangerschap week 38

In deze week komt je kindje goed aan en wat je baby nu nog aankomt in gewicht is reserve voor na de geboorte. In de laatste week kan je baby nog wel een half pond per week groeien. Per minuut gaat er 10 liter bloed langs de placenta vol voedingsstoffen voor de baby. Je merkt er: er wordt hard gewerkt in je buik!

Reservegewicht voor na de geboorte.

Wanneer je baby nog in je buik zit dan krijgt hij al zijn voedingsstoffen binnen via de placenta. Ook al slikt hij het vruchtwater wel in, toch is dit niet zijn voedingsbron.

Wanneer je kindje eenmaal geboren is zal hij moeten wennen aan het leven buiten de buik. En het belangrijkste waar hij aan zal moeten wennen is dat hij nu moeite moet gaan doen om zijn voedingsstoffen binnen te krijgen.  Dat is helemaal nieuw en sommige baby’s vinden dat best lastig…het ging tenslotte allemaal vanzelf.Dit betekent vaak dat je kindje in de eerste paar dagen na je bevalling wat gewicht kwijtraakt. Dit is helemaal normaal juist daarom heeft het kindje die reserves opgebouwd toen hij nog in je buik zat. Je zal zien dat hij heel snel  letterlijk de smaak te pakken krijgt en weer aan zal komen.

Overigens: dit betekent nog steeds niet dat jij voor twee moet eten! Wanneer jij normaal eet en gezond eet, krijgt jouw baby binnen wat hij nodig heeft.

Lees verder in 39 weken zwanger

Wil jezwangerschap alles weten over je zwangerschap? Ga dan naar: Zwangerschap van week tot week

meer info

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *