10 tips voor een ijzersterke babyshower

ijzersterke babyshowertips

Met deze 10 ijzersterke babyshower tips, wordt deze babyshower er eentje waar nog lang over nagepraat wordt.

 1. Foto’s en mobieltjes: stel een fotograaf aan.
  Niet alleen tijdens een babyshower, maar eigenlijk overal en altijd, zwaait iedereen met haar mobiele telefoon. Foto’s nemen, foto’s doorsturen, even appen naar je schoonmoeder…. Zoek voor deze babyshower twee fotografen ( of nog liever een fotograaf of een filmer) en die gaan – heel ouderwets en dus weer heel hip ) alle foto’s maken!  Verder hoeft niemand te fotograferen en kan iedereen van het feest ! ( om gedoe te voorkomen vertel je dit van te voren aan de gasten)
 2. Foto’s en mobieltjes: maak een boek
  Omdat er iemand is die mooie foto’s kan maken en er die middag ook echt voor gaat zitten om dat te doen, kun je verzekerd zijn van foto’s die de moeite waard zijn. Maak daar een leuk fotoboek van voor de aanstaande moeder. Zo heeft ze een mooie blijvende herinnering. Alle gasten die dat willen, kunnen het boek ook bestellen.
 3. Foto’s en mobieltjes: een spelletje
  Je kan, nu je toch gevraagd hebt de telefoons in je tas te laten, daar ook een spel mee doen. Bij wie gaat de telefoon het eerst af? Wie pakt hem het eerst uit haar tas? Die moet afwassen (of what-ever)
 4. Over spelletjes gesproken
  het is echt heel slim om je babyshower te beginnen met een paar korte malle spelletjes. Neeeeee, niet baby verschonen, dat is te afgezaagd voor woorden. Zorg voor minstens 2 spelen die razendsnel gespeeld kunnen worden. Het tempo geeft plezier en doorbreekt eventuele spanning.
 5. Omgaan met de baby: sing a song
  Wie kent de meeste slaapliedjes voor een baby? Maak er een wedstrijd van: Iedereen zit om de tafel, de ceremoniemeester roffelt op de tafel en roept een naam. Die persoon moet een slaapliedje zingen. Na een paar zinnen kapt de ceremoniemeester het gezang af en vraagt een volgende gast verder te gaan. Hilariteit verzekerd: meestal kennen mensen niet meer dan de eerste regel van een lied.  PS dit is een heel goed spel om het ijs te breken, zeker als niet alle gasten elkaar kennen
 6. Omgaan met de baby: mag een baby…
  Maak een lange lijst vragen, mag een baby in bad, mag een baby spinazie etc. Denk erom maak ja/nee vragen. Met deze vragen ga je razendsnel de kring rond. Wanneer iemand het foute antwoord geeft, schuift ze haar stoel naar achteren. Uiteindelijk blijven er nog maar 2 gasten over: daar stop je en je feliciteert deze twee kanjers ( en zo maak je ook duidelijk dat het helemaal niet om winnen gaat…) Geloof me: flink lachen brengt de sfeer erin! (En is daarom een van de ijzersterke babyshower tips!)
 7. Cadeautjes
  Niets is zo saai als eindeloos moeten kijken hoe de aanstaande moeder de ene romper na de andere romper uitpakt. Daar wordt de babyshower niet gezellig van! Er zijn een aantal manieren om daar iets aan te doen.
 8. De cadeautjes mand.
  Maak met elkaar de kraammand. Dat betekent overigens wel dat er onderling goede afspraken gemaakt moeten worden. Zet een mooie mand op tafel en iedere gast legt er een pakje in, met daarop dag 1, dag 2 ect. Tja je ziet natuurlijk niet het gezicht van de aanstaande moeder als ze je cadeau uitpakt, maar je ziet wel haar gezicht dat er zo’n mooie kraammand op haar staat te wachten…
 9. Geef een niet tastbaar cadeau
  Tegenwoordig is het ook heel erg in om geen tastbaar cadeau te geven, maar een uitje of een belevenis. Geef de aanstaande moeder en vader bijvoorbeeld een diner bon. Nog een keertje romantisch uit eten, voor er een oppas moet komen.
 10. Eindig met een wens
  En tot slot nog een ijzersterke babyshowertip.Zorg voor een genoeg mooie effen kaarten ( als het feest een thema kleur heeft, dan in de kleur van het thema) en een prikbord ( of iets creatievers: een boom ). Laat elke gast een wens opschrijven voor de aanstaande ouders en hun toekomstig kind. Als de gasten wegzijn, mogen de ouders ze lezen. Dat zorgt gegarandeerd voor een traan.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *