fbpx

Zwanger worden.

16 november 2011| door: Admin |1206 Views|0 Comments
Zwanger worden.

Al onze artikelen over zwanger worden ! lees de previews

Zwanger worden is het moeilijk, of is het makkelijk?

Dat is voor iedereen weer anders

Op deze pagina’s kun je hier alles over  lezen 
* Hoe wordt ik zwanger, wat gebeurt er in mijn lichaam als ik zwanger ben?
* Wat is feit en wat is fabel en wat kan mij – misschien helpen bij het zwanger worden?
Hieronder vind je een aantal voorproefjes van onze artikelen, in de linkerkolom, zie je er nog veel meer.

Aarzel niet mee te praten en al je vragen te stellen op ons babyenkind forum.

zwanger worden

Dieet voor gezonde papa’s to be

Wat je eet kan van invloed zijn op de kwaliteit van je sperma. Dus het is logisch dat ook jouw etenskeuzes een rol spelen in jullie mogelijkheid om zwanger te raken.
Ongeveer 1 op de 20 mannen heeft te maken met verminderde vruchtbaarheid. Dit betekent dat het langer dan gewoonlijk duurt voordat zij zwanger is. Als het om vruchtbaarheidsproblemen gaat, wordt er geschat dat:…Ontdek meer..

zwanger worden

Zwanger worden: Feiten en fabels

Soms weet je niet wat je nu moet geloven..
* Weet jij waar je wel of niet zwanger van kunt worden?

Lees hier de vragen en  antwoorden  op je vragen 

zwanger worden

PCOS: dwarsligger bij kinderwens

PCOS staat voor polycysteus-ovariumsyndroom.
Als jekinderen wik krijgen, kan PCOS behoorlijk dwarsliggen.  Wel 5 tot 15 procent van de vrouwen krijgt ermee te maken, waarvan sommige in ernstige mate.

zwanger worden

Eierstoktransplantatie

Verplaatsing van de eierstok naar de bovenarm Sommige jonge vrouwen met kanker zijn na de behandeling voor de ziekte onvruchtbaar. Gelukkig zijn er dan methoden om de vruchtbaarheid te ‘bewaren’ voor later. Dat kan door eicellen, embryo’s of zelfs hele eierstokken in te vriezen. Het is echter ook mogelijk om de eierstokken in de bovenarm te plaatsen.

zwanger worden

wat gebeurt er in mijn lichaam?

Hoe werkt dat zwanger worden nu precies? Wat gebeurt er in je lijf.Wil je meer weten, stelt je lijf je voor verassingen?

 

zwanger worden

Bestaat de beste maand om zwanger te worden?

Zou het echt zo zijn, dat het verschil maakt in welke maand je kind op de wereld komt, en dus in welke maand je zwanger bent geworden?Is er een beste maand om zwanger te worden? Zou een baby die in maart geboren is, gezonder zijn dan een baby die in augustus ter wereld komt? Of zijn dat maar bakerpraatjes?

beste maand

De NOD: hoe bereken je dat

Het woord staat voor Niet Ongesteldheids Dag. Het is  – dit even ter info – geen officiële dag, het is een woord dat zwangere vrouwen gebruiken om aan te geven, dat ze naar die dag uit kijken. Want het moment dat je niet ongesteld wordt, terwijl je dat wel zou moeten worden, heb je te maken met het eerste zwangerschapssymptoom! En daar zit je natuurlijk reikhalzend naar uit te kijken!

NOD

Kan je je eisprong voelen?

Ongeveer een op de vijf vrouwen zegt de eisprong te kunnen voelen. Mijn zus is daar een van. Ik  niet.

Dat is maar om aan te tonen hoe verschillend het kan zijn. Het is best lastig om te bepalen of je je eisprong voelt of niet. Je kan er achter te komen door een tijd lang pijn en steken in je buik te noteren. En dan eens te kijken in welke verhouding ze staan tot het moment dat je ongesteld wordt.

eisprong

Fietsen slecht voor spermaproductie

nderzoekers aan de UCLA School of Nursing hebben  ontdekt dat mannelijke  fietsers, die heel veel fietsen, last kunnen hebben van hormoon schommelingen. En deze hormoonschommelingen kunnen hun sperma -productie  beïnvloeden.
De studie ¨Reproductive Hormones and Interleukin-6 in Serious Leisure Male Athletes”( Reproductieve hormonen en Interleukin-6 bij serieuze vrijetijdsatleten) werd gepubliceerd in het  “European Journal of Applied Physiology”. We kunnen stellen dat we te maken hebben met een degelijk onderzoek.

Vruchtbaarheidsriten.

Vruchtbaarheid is een zaak geworden van buisjes en tubes en kalenders, van Nod en klussen…
En als het niet wil lukken allemaal, dan zijn er artsen en klinieken die gespecialiseerd zijn in vruchtbaarheid, of in onvruchtbaarheid.
Ondanks dat, of misschien wel daardoor, zijn er genoeg vrouwen die hun heil zoeken bij vruchtbaarheidsriten. Riten die door de eeuwen heen gebruikt zijn om zwangerschappen op te wekken.
Wat bedoelen we nu als we het hebben over een rite?

vruchtbaarheidsriten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *