fbpx Back to Top

Babyhap: zoete aardappelen en pompoen vanaf 10 maanden (en voor het hele gezin)

22 oktober 2020| by: Felice Veenman |787 Views|0 Comments
Babyhap: zoete aardappelen en pompoen vanaf 10 maanden (en voor het hele gezin)

Wist je dat zoete aardappelen en pompoen een overheerlijke combinatie zijn?
Ik geef een recept voor de hele familie waarbij je makkelijk een aparte babyhap kan maken

Wat heb je nodig:

Ongeveer een kilo pompoen
¾ kilo zoete aardappelen

Cottage cheese

Voor de grote mensen:
cajunkruiden
een handvol cherry tomaten
Een stukje feta

Verwarm de oven voor op 200 graden

Was en schil de zoete aardappelen en snij ze in kleine stukjes
Was de pompoen en snij hem in kleine stukjes (schillen hoeft niet, kijk dat scheelt werk)


Voor de baby: doe wat pompoen en aardappel in een klein ovenschaaltje, met wat water of wat olie
Voor de grote mensen: gooi de rest van de aardappel en pompoen in een grote ovenschaal, besprenkel met (olijf) olie en wat cajunkruiden. Let op deze kruiden zijn zout! Je hoeft waarschijnlijk geen extra zout toe te voegen.

Zet de beide schalen in de oven. En zet de wekker op 15 minuten. Pompoen en aardappelen zijn ergens tussen de 20 en 30 minuten gaar, afhankelijk van hoe groot je de stukjes hebt gemaakt.

Snij de tomaten doormidden en hak de feta klein

Na 15 minuten voeg je in de grote mensen bak de tomaten en de feta toe.

Nu moet je op gaan letten: het is een beetje afwachten wanneer je pompoen gerecht helemaal gaar is. Persoonlijk zet ik de wekker iedere keer op 5 minuten en dan prik ik even. De een wil het ook gaarder dan de ander.

Wanneer je vindt dat de aardappelen en pompoen gaar genoeg zijn, haal je de uit de oven.
Roer  twee theelepels de Cottage cheese door de babyhap. Pureer de babyhap
Roer de rest van de Cottage cheese door de grote mensen hap.

Eet smakelijk allemaal

Avatar

Felice Veenman, eigenaar van BabyenKind, leuk dat je me leest !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *