fbpx

Zijn kermis attracties gevaarlijk ?

26 april 2018| door: Felice Veenman |1539 Views|14 Comments
Zijn kermis attracties gevaarlijk ?

Wat denk je : kan je veilig in alle kermis attracties?

Mogen jouw kinderen overal in? Vroeg ik aan een moeder.
Haar oudste is zes.

“Natuurlijk niet, wat denk je zelf”, was haar antwoord. Nou wat ik dacht? Ik wou vroeger overal in: het kon me niet hoog en hard genoeg gaan. Als kleuter zat ik al bij mijn vader op schoot in de botsauto’s. Dat mocht toen nog gewoon.
Daar staat tegenover dat er ook veel minder enge attracties waren. De octopus was een publiekstrekker…

Ik ben nooit bang geweest op de kermis. Mijn vader zei altijd: “die attractie is het brood van de kermis klant. Hij zal wel uitkijken dat er ongelukken gebeuren! Dan is hij zijn boterham kwijt.” Een logische redenering leek mij.

En in feite zijn die attracties ook heel erg veilig. Er zijn in Nederland ruim 1000 kermis attracties. Van 124 werd melding gemaakt. Daarvan waren er 34 terecht.
Dat is niet veel. Maar goed, je zal maar in een van die 34 zitten…
bron Kidsweek

Gewijzigde controle kermis attracties

Er is nog wel meer reden om toch een tikkeltje waakzaam  te zijn, want Sinds vorig jaar worden kermisexploitanten na de opbouw nauwelijks meer gecontroleerd door onafhankelijke inspecteurs. Door een gewijzigde wetgeving hoeft dat niet meer.
Dat is jammer. Want natuurlijk doet de kermisexploitant zijn stinkende best zijn attractie veilig op te bouwen. Maar twee zien meer dan een…En iedereen heeft wel eens zijn dag niet..

Op zich vind ik het geen reden om niet meer naar de kermis te gaan met je kinderen. Het is wel reden om een beetje op te letten. Zie je geen gekke dingen? Worden bij griezelige attracties waarbij mensen hoog de lucht ingaan en hard worden rondgezwierd, de hekjes zorgvuldig gecontroleerd en gesloten?

Dat is natuurlijk altijd verstandig. En wat ook verstandig is , is om je kind van jongs af aan te leren dat kermis attracties er zijn om van te genieten.  En niet, ik herhaal NIET om te stunten. Want niet alle ongelukken op de kermis zijn de exploitant te verwijten.

Laat je verder door mij niet gek maken : veel plezier op de kermis en neem een oliebol van mij!

lees ook : Goedkoop een knutselset maken

Avatar

Felice Veenman, eigenaar van BabyenKind, leuk dat je me leest !

14 Comments on this topic

  • Avatar

   Sylvahna.nl

   6 mei 2018 at 11:53 am

   Ik vond (en vind) de kermis fantastisch! Vroeger ging ik erheen met m’n vader en het kon me allemaal niet snel genoeg gaan. Hij heeft me nooit gezegd dat ik ergens niet in mocht, omdat het te gevaarlijk kon zijn. Als je je leven laat lijden door angst, leef je dan eigenlijk wel?

   • Avatar

    Felice Veenman

    AUTHOR
    6 mei 2018 at 4:20 pm

    volgens mij leef je dan half….Ik heb ook de meest geweldige herrineringen aan met mijn vader naar de kermis gaan..En dan samen in de botsauto’s. Zo super!

  • Avatar

   Cynthia

   6 mei 2018 at 1:19 pm

   Wij zijn eigenlijk nog niet naar de kermis geweest met onze kleine madam. Maar inderdaad : het belangrijkst in plezier hebben!

   • Avatar

    Felice Veenman

    AUTHOR
    6 mei 2018 at 4:18 pm

    dan wens ik je alvast veel plezier met je kleine madame op de kermis !

  • Avatar

   Daphne – verdraaidmooi

   6 mei 2018 at 1:35 pm

   Ik ging vroeg heel vaak in de octopus. Super leuke attractie. Toen kende ik het gevaar nog niet. Nu ben ik er wat voorzichtiger mee.

   • Avatar

    Felice Veenman

    AUTHOR
    6 mei 2018 at 4:18 pm

    ssssttt…octopus vind ik nog steeds leuk…

  • Avatar

   Geja

   6 mei 2018 at 5:12 pm

   De kermis is heel erg leuk. Ik blijf niet te lang bij dit soort dingen stil staan anders kan je niks meer.

  • Avatar

   An

   6 mei 2018 at 5:50 pm

   Jammer genoeg is er niet zo vaal kermis. Maar een abonnment op een nabijgelegen pretpark maakt heel veel goed. Ik blijf het geweldig vinden :-).

  • Avatar

   Angela

   6 mei 2018 at 7:47 pm

   Ik was vroeger gek op de kermis. Mijn dochter vond het daarentegen eng. Dus die is nooit ergens in geweest als kind. Touwtje trekken (onder dwang) was al voldoende.

   • Avatar

    Felice Veenman

    AUTHOR
    7 mei 2018 at 7:42 am

    aaah gossie, dan hoop ik maar dat ze leuke dingen trok!

  • Avatar

   Kelly

   6 mei 2018 at 8:42 pm

   Ik vond vroeger de kermis geweldig. Kende toen ook nauwelijks angst. Moet zeggen dat ik nu eerder terugtrek wanneer het risicovol en spannend word..

   • Avatar

    Felice Veenman

    AUTHOR
    7 mei 2018 at 7:42 am

    heb ik ook wel een beetje last van…ik ga nog wel in heel veel dingen.Alleen niet over de kop

  • Avatar

   Me over ME

   7 mei 2018 at 8:03 am

   Wij hebben hier indoor kermissen met ontzettend harde muziek…mijn kinderen vinden het verschrikkelijk. En eerlijk gezegd ben ik daar heel blij om.

  • Avatar

   Amelie

   7 mei 2018 at 7:02 pm

   Met een beetje logisch verstand weet je welke attractie een kind wel of niet mag doen. Als je duidelijk ziet dat het vrij wild is en je kind van 6 niet degelijk vastgeklemd zal worden door de beugels, laat je je kind het ook niet toe. Maar wie kan iets tegen een kind van 6 hebben dat in een draaimolen wilt?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *