fbpx

Winternamen voor je baby

5 december 2018| door: Felice Veenman |1025 Views|10 Comments
Winternamen voor je baby

We zullen het er nooit over eens worden: is de winter het fijnste seizoen van het jaar? Of is dat de zomer? Laten we het erop houden dat je winter en zomer types hebt…
Maar wat jij ook voor een type bent, een winterbaby is een winterbaby…En waarom zou je een winterbaby geen winternaam geven ?  Leuke winternamen genoeg!

Voor we beginnen met een heleboel winternamen, even een waarschuwend woord…De film Frost ( een heel duidelijke winterfilm ) heeft de meisjesnaam Elsa een enorme boost gegeven.  Hoe leuk, zowel de film als de naam is, ik zou zeggen: het is inmiddels een NO GO. Want geen enkel ouderpaar wil dat zijn /haar kind straks in de klas zit met nog twee kindjes met dezelfde naam.

Kerst en Nieuwjaars namen:

Wanneer je kind met kerst of op nieuwjaar geboren wordt, kan je er natuurlijk voor kiezen dat in de naam te verwerken. want Kerstmis en Nieuwjaar kunnen op verschillende manieren als naam ingezet worden En ook nog eens in verschillende talen. We zetten de mogelijkheden op een rijtje

Kerst ( voor meiden )

Namen als Noëlle ( Frans ) of Yule ( engels )

Kerst  (voor jongens )

Noël  (  Frans )

Nieuwjaar voor  jongens

Sylvester

Nieuw jaar voor meiden

Ik heb het niet kunnen vinden, oneerlijk he ? Persoonlijk vind ik deze namen allemaal prachtig klinken, maar zou ik toch niet graag als “kerstmis” door het leven gaan… De betekenis van een naam, vind ik namelijk best belangrijk

 Winternamen voor meiden:

Snow: in Amerika niet ongebruikelijk heb ik begrepen..
Lumi : is Fins voor sneeuw en het klinkt heerlijk , persoonlijk zou ik er zo voor kiezen
Olwen: dat betekent witte voetafdruk in het Walisch, is dat romantisch of niet
Gwendolin is ook een naam uit Wales en betekent zoveel als witte cirkel
en tenslotte hebben we uit  Wales nog Eirwen wat zo wit als sneeuw betekent.
Yuki : is het Japanse woord voor sneeuw en kan voor jongens en meiden

Winternamen voor jongens

Boris : betekent ‘wolf’ of ‘sneeuwpanter’.
Caspar: een van de drie wijzen…
Yuki ( zie boven )

lees ook: een prinsessennaam voor je dochter

 

 

Avatar

Felice Veenman, eigenaar van BabyenKind, leuk dat je me leest !

10 Comments on this topic

  • Avatar

   An

   5 december 2018 at 8:15 am

   Ik ken enkele jongetjes die Winter heten. Een duifelijkere link kan volgens mij niet :-).

  • Avatar

   Krystle

   5 december 2018 at 8:25 am

   Ik ben ook in de winter geboren, maar heb geen winter naam haha ook geen zomer naam trouwens. Zelf zou ik daar niet voor kiezen om mijn kind een speciale winter naam te geven, maar ieder zijn ding toch

  • Avatar

   lodi

   5 december 2018 at 8:55 am

   Wat grappig om te lezen, Ik weet dat de naam Eve op New Year Eve geboren kinderen ook wel wordt gebruikt. Hier niet bewust gekozen voor de betekenis van de namen, maar ze vragen er wel eens om.

  • Avatar

   ingrid

   5 december 2018 at 9:40 am

   wat ene grappig lijstje. al zou ik zelf nooit voor zo’n naam kiezen. ben meer van de standaard namen

  • Avatar

   Melissa Schrijft

   5 december 2018 at 7:47 pm

   Lumi vind ik nog wel leukste klinken maar zou zelf mijn kind zo nooit naar noemen ben oom totaal geen wintermens

  • Avatar

   Mario

   5 december 2018 at 7:52 pm

   Hoe bedenk je het! Ik heb nog nooit stil gestaan bij winternamen. Eigenlijk nog helemaal niet bij het verzinnen van namen. Laat ik nu mijn gedachten even los op jouw naam, dan zie ik met wat fantasie ook wel een winternaam 🙂

   • Avatar

    Felice Veenman

    AUTHOR
    6 december 2018 at 11:38 am

    hahaha, dank je wle, ik ben inderdaad in december geboren, echter: de betekenis van mijn naam is de Gelukkige. Een welbewuste keuze van mijn moeder ( en het heeft geholpen )

  • Avatar

   Maaike | Travelbliss

   5 december 2018 at 11:20 pm

   Nooit stil gestaan bij winternamen! Gewoon een naam kiezen die je mooi vindt.

  • Avatar

   corrina

   7 december 2018 at 6:55 pm

   Wat grappig winternamen en als je ze ziet dan leg je gelijk de link met winter bijv noelle denk ik gelijk aan kerst periode dus winter

  • Avatar

   Isa

   8 december 2018 at 7:26 am

   Geef mij maar gewone namen, hahaha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *