Weinig voorjaar dit jaar.

gezond eten, doe je zo

 Op het moment dat ik dit schrijf is het kouder in het voorjaar dan een ieder zich kan heugen.

Klaag klaag over het weer.

Wat vergeten we toch snel hoe nat en grijs de dagen in maart en april  dikwijls kunnen zijn. Kinderen gaan echt liever paaseitjes zoeken in de sneeuw - waarvan er hier gisteren in mijn Zeeland weer 5 cm is bijgevallen-  dan in de regen.

Uitnodiging

Toch is het morgen even hoogzomer voor mij. Ik ben uitgenodigd op camping de Brem in Renesse om op een bijeenkomst van alle VVV vestigingen van Nederland  te vertellen over mijn 2e boek en de eerlijke  gezonde streekproducten van Zeeland. En ik kan er niets aan doen maar bij de afkorting VVV denk ik aan zomer in Nederland, strand, bos, pittoreske stadjes, de natuur in en ……. fietsen.

Gezond eten

Gezond eten en fietsen dragen bijna onlosmakelijk bij aan  het zelfverzekerd gezond groot groeien voor kinderen.

Toch kiezen veel ouders ervoor om hun kind niet dagelijks te laten fietsen.

En terecht.

Ons mooi Nederland kent veel verkeer en dus gevaar voor kinderen op de fiets.  Voor een kind van 5 die zich zonder zijwieltjes maar net in evenwicht weet te houden en zwalkend over de rijbaan zigzagt is maar weinig veilige ruimte in ons landje.

 

Op de site van de VVV Nederland vond ik zojuist speciale kindvriendelijk korte fietsroutes. http://www.route.nl/zoeken/#1-<wbr />25-km/Kindvriendelijke-route/<wbr />sorteer/7 

Routes die verkeersluw  en dappere avonturen zijn.  Deze mooie belevenissen dragen gedurende de hele jeugd bij aan een stoer imago voor de fiets. Want als je alleen de fiets kent van de momenten dat je als puber doorweekt -  door een hoosbui-  op school aankomt terwijl je klasgenoten met strak gelkapsel  door de auto worden afgezet  krijgt de vrijheid van de fiets nooit zijn verdiende aanzien.

 

Dat fietsen door weer en wind gezond is gaan wij ouders onze kinderen dus nooit wijsmaken. Fietsen is een belevenis!!! Een helm is stoer en er zijn ontelbaar veel geweldig leuke vlaggetjes.

Fietsend verbrand je als moeder ook nog eens minimaal rond de 300 Kcal per uur. Deze berekening is exclusief de Kcal van al jouw rek en stek oefeningen om je kind met fiets en al recht te houden.

 

Ik krijg gewoon zin in fietsen!  Maar ja, ik moet toch even wachten op mooier weer. De sneeuw hier is aangereden door auto’s en gevaarlijk glad opgevroren.  Nee ik ga niet klagen over het weer. Het is best mooi wit zo in het voorjaar…. En het regent niet.

Vvvvvrolijk Pasen allemaal.

 

 

Met vriendelijke groet,

Ingrid Stieber

 

directeur