fbpx

Weg met de Bentobox, leve de doodgewone broodtrommel

6 september 2018| by: Felice Veenman |909 Views|12 Comments
Weg met de Bentobox, leve de doodgewone broodtrommel

Op Pinterest, in magazines, op facebook overal word je als moeder om de oren geslagen met de mooiste, leukste, grappigst gevulde  broodtrommeltjes. Of mag ik broodtrommel zeggen: het ding heet een Bento box ! Een lunchtrommel met vakjes die gevuld wordt met gepimpt voer. Eten is niet meer iets wat je doet omdat je honger hebt, of omdat je eten lekker vind ( persoonlijk ben ik dol op eten, altijd geweest ). Eten, daar moet een kind kennelijk toe verleid worden.

broodtrommel

Met een  gewoon een stukje komkommer red je het als moeder niet meer: nee daar moet een bloemetje of een hartje uitgestoken worden. Of er moet smeerkaas tussen twee schijfjes. Dan is het pas lekker.  Denk je dat je een goede moeder bent als je wat aardbeitjes meegeeft? Nou dus niet. Die moeten in plakjes met een leuk prikkertje ertussen. O ja en mandarijntjes moet je geschild mee geven

Een gewoon boterhammetje kaas? Niks mis mee zou ik zeggen. Nou dat heb ik goed mis. Daar moet je een dino van maken. Of een Mickey Mouse…

broodtrommel

Wat is er mis met een gewoon gevulde broodtrommel ?

Lieve mede-moeders : waar zijn we nu helemaal mee bezig? Waarom doen jullie jezelf dit aan? Ja jezelf, je hoort me goed. Want als jouw kind na een intensieve ochtend zijn broodtrommel opentrekt, heeft hij trek. En dan peuzelt hij op wat in die broodtrommel zit. Of hij heeft geen trek. En dan eet hij de helft van het trommeltje leeg.  Prima toch?
Daarvoor hoef je toch niet ’s morgens in alle vroegte met eten staan te knutselen?  Je hebt vast wel wat beters te doen : wakker worden bijvoorbeeld….

Begrijp me goed: ik ben niet tegen funfood. Funfood is leuk, maar….op zijn tijd. In het week-end of zo.  Maar je kind heeft echt niet elke dag funfood in zijn broodtrommel te vinden.

Doe maar gewoon en stop er een krentenbol in. Vinden ze heerlijk. En is makkelijk. Lekker makkelijk dus

38
Avatar

Felice Veenman, eigenaar van BabyenKind, leuk dat je me leest !

12 Comments on this topic

  • Avatar

   Lodi

   7 september 2018 at 8:50 am

   Eerlijk is eerlijk, ik heb hier nog nooit aan meegedaan. Eten is serieus business en hoeft geen feestje te worden. Tenslotte moeten we allemaal eten. Ik weet ook niet of ik mijn kinderen hier nou veel plezier mee zou doen, trouwens. Ik denk ook altijd, wat doen ze met de rest van her brood, waar het uitgesneden is, gooien ze dat weg?

  • Avatar

   Laura | I scream beauty

   7 september 2018 at 9:47 am

   Haha ik snap je punt! Al vind ik het wel leuk om te zien! Ik ben kleuterjuf en niet alle kinderen vinden het leuk als iemand bloempjes, briefjes en hartjes in de broodtrommel heeft en hij of zij ‘Gewoon’ een banaan.

   • Avatar

    Felice Veenman

    AUTHOR
    7 september 2018 at 9:20 pm

    dat vind ik een heel waardevolle aanvulling ! Hoe het voor de kinderen is die niet zo’n pret lunch krijgen!

  • Avatar

   Sofie

   7 september 2018 at 10:37 am

   Geweldig geschreven! Ik ben dus een saaie mama! Wel groenten en fruit maar op de normale manier!

  • Avatar

   nicole orriens

   7 september 2018 at 1:22 pm

   Oh heerlijk! Dat gedoe met die verantwoorde trommels. Als ik heel eerlijk ben nemen mijn kinderen gewoon een boterham met een plak kaas er op mee naar school in een plastic zakje…. En die maken ze gewoon zelf klaar.

  • Avatar

   Amanda

   7 september 2018 at 7:41 pm

   Wauw, ik was als kind al in de zevende hemel als ik een Liga-koek meekreeg en was dol op boterhammen met kaas. Dit gaat mij persoonlijk een beetje te ver voor een alledaagse maaltijd. Leuk voor als het kind jarig is, of soms in het weekend, maar elke dag.. precies wat je zegt: wat doe je jezelf aan moeder(s)? Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.

  • Avatar

   Melissa Schrijft

   7 september 2018 at 8:20 pm

   Ik heb wel een lunchtrommel Met vakjes maar na de maagverkleining kan ik hier gewoon gemakkelijk meerdere maaltijden en snacks in mee nemen ipv allemaal losse bakjes

   • Avatar

    Felice Veenman

    AUTHOR
    7 september 2018 at 9:19 pm

    wat jij voor jezelf odig hebt,da’s natuurlijk een heel ander verhaal dan een pret lunchbox voor je kind 🙂

  • Avatar

   Jouvence

   7 september 2018 at 9:53 pm

   Ik vind dit ook een beetje ver gaan, daarbij als je mickey mouse van je boterham moet maken of hartjes van de komkommer, dan gooi je toch ook een hoop weg?

  • Avatar

   Danielle

   8 september 2018 at 3:45 pm

   Ik vind het ook vreselijk en wat een werk ook. Doe maar gewoon lekker normaal.

  • Avatar

   Rosita

   16 oktober 2018 at 1:12 pm

   Zo mee eens! Mijn zoon heeft in zijn broodtrommel wel zo’n wit bakje met vakjes, maar daar doe ik het fruit in. Niks moeilijk of leuke figuurtjes. Gewoon 2 bruine boterhammetjes met een soort broodbeleg naar keuze. En dan fruit in dat witte bakje met 2 vakjes. Vaak ook wat er in de aanbieding of over is.

   • Avatar

    Felice Veenman

    AUTHOR
    17 oktober 2018 at 9:43 am

    Gelijk heb je, natuurlijk geef je gewoon mee, wat je nog hebt. Eten weggooien is zonde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *