wat kan mijn baby? de ontwikkeling van je baby van week tot week

Slapende baby,
baby in de box,
baby in kinderstoel

Wil je weten hoe je baby zich ontwikkelt

in het eerste jaar van zijn leventje ?

Hier vind je van week tot week beschreven wat er allemaal gebeurt in het leven van je baby.

Hoe je baby opgroeit van een mensje dat vooral slaapt en eet tot een - bijna-  dreumes.

We wensen je veel plezier met je ontdekkingstocht, maar onthou goed :

ieder kind is uniek !

Dus maak je geen zorgen als je baby zich niet volgens "het boekje" ontwikkelt. Als je  je toch zorgen maakt, bespreek dit dan vooral op het consultatie bureau! 

pas geboren baby

week 1

Omdat hij , tot voor heel kort, veilig opgerold in je baarmoeder zat, zal je pas geboren babietje er waarschijnlijk wat verfrommeld uitzien, die eerste week.

Z'n armpjes en beentjes zijn nog niet volledig uitgestrekt, zijn beentjes lijken soms nog wel wat krom. Maak je geen zorgen, je baby zal zich zelf uitstrekken, beetje bij beetje en tegen de tijd dat hij 6 maanden is, is hij helemaal "uitgerold".

meer weten?

 

baby week 25

week 25

Je baby is misschien al begonnen met sabbelen op vast voedsel, zoals stukjes brood, hoewel sommigen dat pas met 10 maanden doen. Maar als je baby met vast voedsel is begonnen, kun je hem ook leren uit een beker te drinken. Begin met een beker met twee handvaten. Als je ziet dat je baby gefrustreerd raakt, omdat hij niet genoeg te drinken krijgt door het tuitje, haal dan het dekseltje van de beker en leer hem direct uit de beker te drinken.

ontdek meer!