wat kan mijn baby? de ontwikkeling van je baby van week tot week

Slapende baby,
baby in de box,
baby in kinderstoel

Wil je weten hoe je baby zich ontwikkelt

in het eerste jaar van zijn leventje ?

Hier vind je van week tot week beschreven wat er allemaal gebeurt in het leven van je baby.

Hoe je baby opgroeit van een mensje dat vooral slaapt en eet tot een - bijna-  dreumes.

We wensen je veel plezier met je ontdekkingstocht, maar onthou goed :

ieder kind is uniek !

Dus maak je geen zorgen als je baby zich niet volgens "het boekje" ontwikkelt. Als je  je toch zorgen maakt, bespreek dit dan vooral op het consultatie bureau! 

pas geboren baby

week 1

Omdat hij , tot voor heel kort, veilig opgerold in je baarmoeder zat, zal je pas geboren babietje er waarschijnlijk wat verfrommeld uitzien, die eerste week.

Z'n armpjes en beentjes zijn nog niet volledig uitgestrekt, zijn beentjes lijken soms nog wel wat krom. Maak je geen zorgen, je baby zal zich zelf uitstrekken, beetje bij beetje en tegen de tijd dat hij 6 maanden is, is hij helemaal "uitgerold".

Ondertussen, terwijl je baby zich aanpast aan het leven buiten de baarmoeder, vindt hij het misschien fijn in een zacht warm dekentje te worden gewikkeld.

Jouw leven als ouder. Deze week is het dus echt gebeurd, jullie hebben een kind ! Hij is helemaal van jullie, hij is thuis bij je, afhankelijk van jullie zorg en liefde. Natuurlijk heb je alles gelezen wat je te pakken kon krijgen, maar hier krijg je het beste advies van allemaal!! Probeer niet in een week alles te leren wat er over babyverzorging te leren valt. Heus je hoeft niet in een week ouder van het jaar te worden! Doe het rustig aan, neem je tijd.

En bedenk je wel, je kindje is er nog een hele tijd. Bovendien is hij net zo veel aan jullie en het leven buiten de baarmoeder aan het wennen als jullie aan hem. Zoals alle goede relaties, vraagt ook deze relatie tijd om te groeien.

meer weten?

lees hier verder