fbpx

Warmte en kinderen : wat doen jullie?

2 juli 2018| door: Felice Veenman |1366 Views|1 Comment
Warmte en kinderen : wat doen jullie?

Jaaaren geleden was in juli de warmte als nu.  Zeg je warm ?? het was bloedheet. Mijn koters zaten in de koele woonkamer, vraag me niet meer wat ze deden, maar ze waren heel zoet. Zonder schermpje he!
Een vriendin van mij kwam binnen. Ze is 20 jaar ouder dan ik en mijn kinderen hadden haar de eretitel oma A gegeven.

“Ha”, zei ze “mogen jouw kinderen ook binnen blijven als het zo heet is? Die van mij ook. Die van mijn buren niet. Die moesten buiten spelen”. Ze zweeg even en sprak toen verder “en die waren aan het einde van de middag strontvervelend…..”

Oma A had alle gelijk van de wereld. Het argument : en nu is het mooi weer en nu ga je buiten spelen  ook , is echt het slechtste argument ter wereld. Te warm is te wam. Dan ga je fijn in een koel hoekje iets rustigs doen. En dan ineens is die warmte best prettig….

“Hoe houden jullie de kinders koel ?”  vroeg ik aan een stel jonge moeders.
Nou de meeste kozen dezelfde oplossing als oma A en ik destijds….gewoon de koelte in huis opzoeken.

De warmte dragelijk maken

Maar je hebt nog ook van die koters, die hou je niet binnen. Die zijn zo ongeveer buiten geboren!
Een van de moeders had zojuist zonwering aangeschaft, en dat scheelde enorm in de warmte.
Een zonnescherm is een giga dure oplossing. In feite moet je die zo snel mogelijk aanschaffen, dan haal je de kosten er het eerste uit… Want het fijne is dat zo’n scherm binnen  koelte geeft en buiten schaduw.
Je hebt tegenwoordig ook schaduw doeken, die zijn behoorlijk groot en hang je ergens in de tuin op. Het is wel even een werkje, maar dan heb je ook wat en ze zijn vele malen goedkoper dan een duur zonnescherm. Schaduw en water voor de buitenspelers! En van beiden veel!
En pas op met die buitenkindjes : smeer ze in!!!

 

lees ook : de bolderkar en de trampoline

Avatar

Felice Veenman, eigenaar van BabyenKind, leuk dat je me leest !

1 Comment on this topic

  • Avatar

   Huppeltje

   6 juli 2018 at 7:03 am

   Die schaduwdoek heeft hier zijn geld al opgebracht! Evenals het zwembadje en de gekregen watertafel! Ik heb zo’n buitenmonster ? maar ze weet heel goed zonder insmeren komt ze niet buiten!

   Om het in huis dragelijk te maken gaat om 5 uur de deur open! Het is ‘s nachts erg koel en zo krijgen we de temp in huis toch weer 3 graden koeler dan dat we de avond ervoor eindigde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *