fbpx

Vruchtbaarheid: tips voor mannen over sperma kwaliteit

24 juli 2019| by: Felice Veenman |994 Views|0 Comments
Vruchtbaarheid: tips voor mannen over sperma kwaliteit

kinderen maken dat doe je met z’n tweeen. Zoooo, dat wist je nog niet …..Maar waar we serieus nog weinig over weten is wat een man kan doen om de kwaliteit van zijn sperma te verbeteren. En dat kan wanneer jullie proberen een kind te verwekken van het allergrootste belang zijn.
Gelukkig zijn er inmiddels een aantal zaken ontdekt, die de aantoonbaar de sperma kwaliteit beiinvloeden. We zetten ze op een rijtje.

5 Tips voor het verbeteren van de spermakwaliteit

sperma kwaliteit

Met stip op een: Geen alcohol, sigaretten en zeker geen drugs.

Al deze stofjes die je zo’n heerlijk ontspannen gevoel kunnen bezorgen, komen dus wel in je bloed…en hebben allemaal een negatief effect op je de kwaliteit van je sperma. Je hoeft niet als monnik te leven, maar zeker drugs moet je laten staan: dat blijft te lang in je lichaam aanwezig. En bovendien als zij straks zwanger is, is het best een beetje onsportief als jij door blijft roken en drinken en de rest…

sperma kwaliteit

Op nummer 2: VERMIJD WARMTE

Warmte zorgt ervoor dat de temperatuur in de ballen stijgt. De spermaproductie neemt dan af en de sperma kwaliteit vermindert ook. Dus…niet ( of heel beperkt ) naar de sauna, hete zwembaden, warme landen waar je de hele dag in de zon ligt te bakken..Enne…wist je dat het voor de voortplanting ook helemaal niet zo gunstig is als de papa-to-be hele dagen op zijn racefiets doorbrengt? Daar krijgen die ballen het ook warm van. ( we maken geen grapje )

sperma kwaliteit

en dus op nummer 3: DRAAG LOSZITTENDE KLEDING

Voor goede sperma kwaliteit is het noodzakelijk dat de temperatuur in de ballen iets lager ligt dat die van de rest van het lichaam. Je snapt nu wat een strakzittende broek doet: die duwt de ballen juist tegen het lichaam en daar worden ze weer warm…( zie ook het verhaal van de racefiets)

sperma kwaliteit

Op nummer 4: gezond eten

Er wordt enorm veel onderzoek gedaan naar het effect van voeding op ons lichaam, die wetenschap staat pas in de kinderschoenen. Moet je echt walnoten eten om vruchtbaarder te worden?

Wat we in ieder geval zeker weten, is dat een gezonde levenstijl helpt als het gaat om zwanger raken. En zeg nou zelf, als de baby er straks is, wil je die toch ook niet groot brengen op patat en pannenkoeken?

sperma kwaliteit

Tip 5 : daar is ie dan: de seks

Natuurlijk zonder seks geen kindjes. Ik kan me voorstellen dat je dacht waar blijft het?
Tip a : om de dag. Meer is niet altijd beter en zeker niet in het geval van seksen om zwanger te worden. Helaas gaat de kwaliteit van het sperma bij meerdere zaadlozingen op een dag achteruit.
Tip b : in de ochtend….Ja echt kakelverse sperma heeft het meeste zaadcellen.
Tip c : Hou goed in de gaten dat seks nooit Moet. Heeft een van jullie geen zin? Dan ga je lekker samen in bed tv kijken en ijs eten. Morgen weer een dag..

Avatar

Felice Veenman, eigenaar van BabyenKind, leuk dat je me leest !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *