fbpx

Verlos ons van het mooie plaatje !

27 november 2018| door: Felice Veenman |1569 Views|14 Comments
Verlos ons van het mooie plaatje !

Dat dat hele mooie plaatje op Instagram pure nep is, dat weten wij moeders heus wel. Wij zijn namelijk niet gek.

En we weten ook heel best, dat de dochter van de overbuurvrouw nooit prima-ballerina zal worden, al denkt de overbuurvrouw van wel en al mag ze bij de uitvoering van de balletschool de solo dansen.

Dat weten we net zo goed als we weten dat het zoontje van de mede-moeder op het schoolplein niet alleen  hoogbegaafd is, maar ook ( en vooral ) hoogst vervelend….

Zo kan ik een heel blog moeiteloos doorgaan…En niet alleen over kinderen hoor, ook over grote mensen. Het mooie plaatje is vaak wat het is : een mooi plaatje. Een leuke moment opname om dat lastige en soms zo ingewikkelde leven een momentje leuk, mooi en makkelijk te laten lijken.

We kijken naar dat mooie plaatje

En toch he…..trappen we er allemaal ( ikzelf niet uitgezonderd ) in.
We kijken naar dat mooie plaatje waarin een schattig kind van een celeb een ijsje loopt te likken. Ieder haartje in plaats en geen druppel ijs om het t-shirt. Een stralende lach, helemaal blij met  juist dat ijsje, geen spoor van gezeur om de juiste smaak en de hoeveelheid bolletjes…
Ik weet dat het nep is, ik denk dat dat ijsje is ingespoten met haarlak  en ik weet zeker dat de haartjes goed gelegd zijn drie tellen voor de klik van de camera.En toch he…Toch  denk ik even : ja zo moet het zijn…

En mocht de dochter van de overbuurvrouw toch prima ballerina worden, dan is haar dat meer dan van harte gegund: het is een loodzware carrière. En die mede-moeder heeft vast heel wat te stellen met die buien van  haar zoon…
Het is ook helemaal niet dat je het kind het niet gunt. Het is het plaatje dat omhoog wordt gehouden. Het wij-zijn-perfect-plaatje.

Een mooi plaatje waar ik persoonlijk nog steeds enigszins nerveus van kan worden. Met al mijn levenservaring, trap ik er nog regelmatig in…

Avatar

Felice Veenman, eigenaar van BabyenKind, leuk dat je me leest !

14 Comments on this topic

  • Avatar

   nicole orriens

   30 november 2018 at 8:24 am

   Zo’n mooi plaatje beïnvloedt je onbewust toch inderdaad. Zelfs al weet je intellectueel gezien dat het nep is. Dat is ook het gevaarlijke van die mooie plaatjes.

  • Avatar

   lodi

   30 november 2018 at 8:44 am

   Ook ik trap er vaak genoeg in en het heeft me best onzeker gemaakt. Natuurlijk weet ik dat het nep is, maar toch.

  • Avatar

   Isa

   30 november 2018 at 8:49 am

   Oooh ik heb dat ook! Vooral met zwangerschapsaankondigingen en geboortes enzo. pffft! dan denk ik waarom gaat het bij iedereen zo vlot? Terwijl je het verhaal niet kent, natuurlijk.

  • Avatar

   Laura

   30 november 2018 at 9:33 am

   Ik hoop écht dat Instagram terug wat echter moet worden. Ik ken genoeg moeders die hun kind in vanalles en nog was hijsen om toch maar een mooi plaatje te kunnen schieten..

   • Avatar

    Felice Veenman

    AUTHOR
    1 december 2018 at 11:21 am

    en je kan zulke leuke dingen met je kind doen…

  • Avatar

   Manon

   30 november 2018 at 10:46 am

   Het is zo zonde, dat alles zo verpest wordt door bijvoorbeeld Instagram. Ik trap er zelf ook in hoor, vooral als het op reizen aankomt. Ik wil dan tóch ook naar die plekken die ik gezien heb op Instagram.

  • Avatar

   Saar

   30 november 2018 at 12:19 pm

   Jep, hier ook zo eentje. Ik weet ook dat het nep is, dat het erom gedaan is. En toch trap je er onbewust nog in. Vreselijk is dat soms als je het beseft.

  • Avatar

   mario

   30 november 2018 at 3:58 pm

   Klopt, dit is een bekend iets. Je ziet het zo vaak, maar of het altijd de realiteit is, net zoals je zegt, ik denk het niet. Toch smelten we vaak wel als we het dan zien, maar dat er dan, voor de klik even wat correcties worden gedaan dat zien we dan weer niet. Heel herkenbaar. Wij hebben laatst ook wat foto’s gemaakt van ons en toen deden we eigenlijk precies hetzelfde hihi

   • Avatar

    Felice Veenman

    AUTHOR
    1 december 2018 at 11:21 am

    de een steekt de ander aan…begrijpelijker wijze wil je niet achtr blijven met jouw plaatje

  • Avatar

   Melissa Schrijft

   30 november 2018 at 7:26 pm

   Trap er totaal niet in. Weet dat vaak nep of gefotoshopt is

  • Avatar

   corrina

   2 december 2018 at 11:09 am

   Vroeger dacht ik wel o wat zien die vrouwen er toch geweldig uit enz tot ik hoorde van iemand dat al haar foto gefotoshopt zijn, beetje jammer maar het gaf mij wel goed gevoel toen ik dat hoorde
   Mijn foto’s zijn puur nature net als mij zelf ha ha wat you zie is wat you get

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *