We brengen ouders op ideeën, is het motto van Hollandse kids

Het ontstaan van Hollandse Kids

Hollandse kids is ontstaan vanuit een probleem dat heel veel ouders zullen herkennen: Je staat op maandagochtend op het schoolplein en je hoort dat er zo´n leuke ..... was. Vlak bij jou in de buurt, kostte bijna niks, je kinderen hadden het enig gevonden, maar jij wist het weer eens niet.

Van die momenten waarop je je zo´n slechte moeder voelt.

 

 

Hollandse kids op twitter

 

Dat was ook de ervaring van Janneke Siezen (Hilversum) en Karin Pullen (Apeldoorn) Zij hadden geen tijd om naast hun drukke banen allerlei lokale media bij te houden op zoek naar leuke uitjes voor hun kinderen. En ze kregen de indruk dat ze de enige niet waren . Ondanks het tijdsgebrek besloten ze iets te doen aan hun gebrek aan informatie. En vooral om de informatie die ze kregen te delen met andere ouders. We spreken 2010 en Janneke en Karin opende allebei een twitter account : GooiseKids en ApeldoornseKids.

Dat was razendsnel een succes: ze werden enorm vaak geretweet , kregen veel tips voor evenementen en ze kregen vaak te horen : wat handig zo´n account!

 

 

Hollandse kids : van twitter naar website

Al snel bleek dat er lokaal enorm veel te beleven is voor kinderen, maar dat er geen verzamelplaats op internet is. Janneke en Karin lanceerden daarom op 1 april 2011 de sites GooiseKids en ApeldoornseKids. Een beetje een sprong in het diepe : beiden gaven er hun banen voor op.

 

 

Al snel waren beide sites een groot succes: hoge bezoekersaantallen en uitstekende pers. Inmiddels zijn er al 10 online vestigingen dus ouders in het hele land laten zich graag inspireren. De opmerking ‘Eindelijk een overzichtelijke site waar alles te vinden is voor kinderen tot een jaar of 13’ vat de enthousiaste reacties goed samen.