fbpx

Review van Het nieuwe grote Superjuffie doe-boek

2 oktober 2018| door: Petra IJpma |2631 Views|8 Comments
Review van Het nieuwe grote Superjuffie doe-boek

Superjuffie  is een populaire boekenreeks geschreven door Janneke Schotveld en zeer geschikt voor kinderen van de middenbouw. Zowel jongens als meisjes genieten van de prachtige verhalen die Superjuffie beleeft. Dat de verhaallijn zo goed aanslaat, blijkt wel uit het feit dat “Superjuffie” vanaf oktober 2018 in de  bioscoop te zien is en dat er recent ‘het nieuwe grote Superjuffie doe-boek’ is uitgebracht.

Wie is Superjuffie

Juf Josje lijkt een gewone juf, maar als er een dier in nood is, verandert ze in “Superjuffie”!  Als nieuwe juf is dit best lastig; ze probeert het dan ook voor haar kinderen geheim te houden, maar dat lukt niet lang. Gelukkig beloven de kinderen niets hierover te vertellen tegen de directeur ’meester Snor’..!  In het nieuwste doe-boek mogen de kinderen zelf op ontdekking uit! Wat ben ik blij dat er een nieuw exemplaar vol met leuke knutseltips, raadsels, strips, verhalen en weetjes bij mij op de deurmat valt. Want stiekem wil deze juf ook wel een superjuffie zijn! Een juf met een geheime missie, een juf die spannende avonturen beleeft en de kinderen meeneemt in haar avontuur!

Doe-boek met verhalen en een grappig interview

Wanneer ik de voorkant van ‘Het nieuwe grote Superjuffie doe-boek’ bekijk, vallen de kleurrijke illustraties van Annet Schaap op. Mijn kinderen zijn nieuwsgierig naar de inhoud. Onze oudste herkent Superjuffie meteen en wil samen met mij een verhaal lezen. We lezen het mysterieuze verhaal van de stagiaire in de klas (zou zij stiekem gestuurd zijn door meester Snor?!?!) we krijgen de slappe lach bij het interview met meester Snor (wat is uw lievelingskleur?  ‘kerstboom groen’). En brengen als een volleerd voorlezer er leuke stemmetjes bij aan; (kinderstem) heeft u een lievelingstrui? (Slome bromstem): ‘welnee, ik ben een professionele directeur’ / (kinderstem) waarom heeft u altijd dezelfde trui aan? (Slome bromstem):  ‘Heb ik … Oo ‘.

Dit doe-boek is doen!

Onze middelste heeft vooral oog voor de puzzels, doolhoven, knutsels en recepten. De recepten zijn zeer goed uitvoerbaar, zo leuk! Neem nu bijvoorbeeld het eierkoek egeltje, je hebt alleen maar een eierkoek nodig, wat roomboter en hagelslag; binnen een mum van tijd een prachtige traktatie klaar! Zelf doe ik een dierentest waar uit komt dat een slang het beste huisdier voor mij is. Haha, daar zal onze buurvrouw als dierenoppas in de vakantie blij mee zijn!

Doe-boek met dierenfeitjes en mooie plaatjes

Zelfs onze jongste spruit geniet mee van dit prachtige boek. De pagina ‘vreemde vogels’ bekijkt ze maar al te graag en zo doen wij met z’n vieren interessante vogelweetjes op!

Doe-boek als leesbevordering

Je merkt al dat ik enthousiast ben over dit nieuwe doe-boek. Er valt veel in te lezen, zodat het ook bijdraagt aan de leesbevordering. En er wordt een beroep gedaan op de vele verschillende manieren van lezen; woordjes lezen (bij de kruiswoordpuzzels), informatief lezend (bij alle dieren weetjes), verhalend lezen (bij de avonturen van “Superjuffie”). Kinderen die met dit doe-boek aan de slag gaan, willen meer ‘Superjuffie’ lezen en daar draait het in het leesonderwijs om, leesplezier en kilometers lezen, zodat het leesniveau verbetert! Ik zou zeggen: op naar de boekhandel voor “het nieuwe grote Superjuffie doe-boek” en mijn exemplaar leen ik met veel plezier uit aan groep 5/6 van mijn school.  het grote superjuffie doe-boek

lees van juf Petra ook : Hoppah, een nieuw schooljaar

8 Comments on this topic

  • Avatar

   lodi

   3 oktober 2018 at 8:05 am

   Ik zie de film steeds voorbij komen ( dat deze in de bios draait) die lijkt me ook zo leuk, ik kan me voorstellen dat het doe boek ook zo leuk is.

  • Avatar

   Mariëlle | Me-licious

   3 oktober 2018 at 8:37 am

   ow wauw wat een mooi boek, deze ga ik aanraden aan mijn schoonzus. Zij is ook juf dus dit zal ze erg leuk vinden.

  • Avatar

   Linda

   3 oktober 2018 at 8:31 pm

   Wat onwijs leuk zo’n doe-boek. Deze ga ik zeker even onthouden voor de kleine van mijn schoonzus!

  • Avatar

   Wanda

   3 oktober 2018 at 8:32 pm

   Ik denk dat het inderdaad erg leuk is om deze manier kinderen ook een beetje aan het lezen te krijgen.

  • Avatar

   Yousra Yasmine

   4 oktober 2018 at 10:10 am

   Wat een leuk boek! Zeker leuk om cadeau te geven aan iemand!

  • Avatar

   Naomi

   4 oktober 2018 at 12:10 pm

   Altijd leuk die doe boeken deze ziet er ook top uit

  • Avatar

   Julie

   4 oktober 2018 at 12:35 pm

   Doe-boeken vind ik zelf altijd erg nuttig voor kinderen! Deze lijkt me erg leuk! 🙂

  • Avatar

   Gabriëlle

   4 oktober 2018 at 7:59 pm

   Wat een leuk boek voor kinderen! Iets wat ik vroeger geweldig had gevonden 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *