fbpx

Pasta met pesto: HelloFresh op de camping

27 juni 2019| door: Felice Veenman |196 Views|0 Comments
Pasta met pesto: HelloFresh op de camping

Kookinspiratie opdoen voor op de camping, dat is een uitdaging op zich. Je bent gebonden aan gemakkelijke gerechten, waarbij je niet teveel materialen nodig hebt. We gingen naar de camping in Italië en vonden niets leuker dan een Casarecce met rode pesto te maken. Pasta met pesto !!Een typisch Italiaans gerecht,  omgezet naar een typisch-voor-de-camping-in-Italië recept. Maar dat mag natuurlijk ook in Zeeland of in Frankrijk.

De pasta:

hellofresh

We beginnen met de pasta: zoals HelloFresh in haar omschrijving aangeeft: denk na welke pasta je gebruikt. De ene pasta is de andere niet. Daarover nadenken valt in Italië niet mee: er is een heel rek met pasta’s. Op de foto zie je hoe groot. Manlief neemt de foto aan het einde van het pasta schap!

Ik kies voor schelpjes. Daar blijft de saus ook lekker in hangen.
De rucola vervang ik door ijsbergsla. Tja die lag nog in de ijskast thuis en die ging mee in koelbox. Eten verspillen, daar doen we niet aan.

De pesto

helofresh

Ook een pesto kiezen, is in Italië geen eenvoudige opgave…loopt het water al in je mond bij het zien van deze foto?

Goed we gebruikten:


Pasta
IJsbergsla
ui
teentje knoflook
1 bol mozzarella ( is wat zachter dan feta en dat vinden kinderen vaak lekkerder )
potje pesto  met noten en pecorino ( elke andere mag ook)
8 lekkere roma tomaten
een paar blaadjes basilicum
En natuurlijk boter of olie om te bakken. Ik nee altijd een kuipje roomboter mee : lekker om te bakken en heerlijk op het stokbrood.

en we maakten het als volgt:

  1. Kook de pasta gaar en snipper ondertussen de ijsbergsla fijn ( leg de ijsbergsla vast in de borden. Stapel de borden op elkaar en leg er een deksel of zo iets boven op, zo krijgen de vliegen geen kans)
sla op de bordjes
  • Hou de pasta warm in een handdoek ( zo hoort het op de camping )
hello fresh
knus in een handdoek
  • Snipper de ui en knoflook en fruit ze in een koekenpan.
  • Laat ondertussen iemand ander de tomaten doormidden snijden
  • Doe de pesto bij de ui en de knoflook
  • Warm alles goed door
  • Doe de tomaten bij de pestosaus, warm het minstens 5 minuten door
  • Laat iemand anders ondertussen de mozzarella in blokjes snijden
  • Schep de pestosaus door de pasta
  • Schep de mozzarella door pasta met pesto, tel tot 5 en….
  •  Schep een flinke schep pasta met pesto op de ijsbergsla
  • Leg op elk bord gezellig twee blaadjes basilicum

klaar is de pasta met pesto

eet smakelijk!
Avatar

Felice Veenman, eigenaar van BabyenKind, leuk dat je me leest !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *