fbpx

Feesthulpjes

21 juli 2012| door: Felice Veenman |260 Views|0 Comments
Feesthulpjes

Bewegen en een feestje en overgewicht

Dat we graag kinderen stimuleren om gezond te eten, dat is wel duidelijk. Tenslotte is dat ons beroep. Maar we zetten kinderen ook graag aan tot meer bewegen. Want wil je afvallen is beweging heel belangrijk. Trouwens ook als je niet wilt afvallen is bewegen van groot belang.
Maar niet iedereen vindt sport even leuk. Zeker als je overgewicht hebt is sporten ook best lastig.

Als je niet gewend bent aan bewegen en je lichaam soms jarenlang hebt verwend met stilzitten en rustig aan doen, dan kan het natuurlijk gebeuren dat je lichaam inderdaad gaat protesteren als je dan ineens wel gaat bewegen…
Maar ja, bewegen is goed dus moet dat lichaam er maar aan wennen! Bouw het rustig op om overbelasting te voorkomen. Maak het ook vooral leuk, want iets doen wat niet leuk is…dat houdt niemand lang vol.
Bij Spruitjes en Zo! weten we hoe belangrijk het is om het leuk te houden. Verplicht sporten is een opgave. Ongemerkt bewegen is een pleziertje.

Themakisten

Op de locatie Zwolle verhuren we daarom themakisten voor verjaardagsfeestjes. Want als er één moment is dat het leuk is om te bewegen dan is het wel op een feestje. De kisten bevatten verkleedkleren in een thema en natuurlijk ook veel aankleding in de stijl van het feestje. Maar wat het leukste is, er zitten spelletjes in.

Spelletjes die kinderen laten bewegen. Tikspelletjes, renspelletjes en speurtochten waarbij je lekker aan de wandel bent zonder het gevoel te hebben dat je aan het wandelen bent.
Zo bewegen kinderen zonder dat ze er erg in hebben. En natuurlijk mag er op een feestje gesnoept worden, daar is het feest voor. We zijn geen onmensen maar voedingsdeskundigen! Maar stiekem hebben we er wel een paar gezonde tips in gedaan, dat dan weer wel.
Zo wordt je verjaardagfeestje gewoon helemaal super. Wil je meer weten over de themakisten? Ze worden via de website www.feesthulpjes.nl aangeboden. En ze zijn beslist niet alleen bedoeld voor kinderen met overgewicht. Alle kinderen  mogen er gebruik van maken, voorkomen is immers altijd beter dan genezen!?

Lees ook: een eerste keer

overgewicht

7
Avatar

Felice Veenman, eigenaar van BabyenKind, leuk dat je me leest !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *